Порошенка закликали призначити уповноваженого зі справ політв’язнів РФ

Порошенка закликали призначити уповноваженого зі справ політв’язнів РФ

28 Травня 2018
1296

Порошенка закликали призначити уповноваженого зі справ політв’язнів РФ

1296
Українські режисери, сценаристи, продюсери, актори, правозахисники, журналісти, активісти вимагають від Президента України Петра Порошенка призначити посаду уповноваженого зі справ українських політв’язнів, зустрітися з членами їх сімей та забезпечити їм допомогу
Порошенка закликали призначити уповноваженого зі справ політв’язнів РФ
Порошенка закликали призначити уповноваженого зі справ політв’язнів РФ

Про це йдеться у тексті відкритого звернення учасників акції солідарності з Олегом Сенцовим та іншими політв’язнями, яка пройшла у Києві під Адміністрацією президента 22 травня

«Детектор медіа» отримав від організаторів акції текст звернення до Порошенка та публікує усі вимоги підписантів дослівно:

  • забезпечити створення і функціонування посади спецуповноваженого зі справ українських політв’язнів, які перебувають в ув’язненні РФ (із довільною назвою, із відповідними повноваженнями), який/яка були би координатором усіх зусиль зі звільнення українських політв’язнів у російських тюрмах, відповідали на запити родичів та правозахисних організацій, могли би бути координаторами допомоги ув’язненим;
  • забезпечити ефективну допомогу родинам українських політв’язнів РФ;
  • періодично інформувати суспільство через офіс уповноваженого, запропонований у п.1, у вигляді особистих періодичних повідомлень такої уповноваженої особи, про перебіг зусиль зі звільнення українських політв’язнів РФ;
  • Президенту України – зустрітися із родичами українських політв’язнів РФ.

Під зверненням онлайн підписалися понад 260 осіб.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

22 травня під Адміністрацією президента України у Києві пройшла акція «Досить сидіти!» на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Крім того, 1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду