Активісти заявляють про акцію протесту під офісом «Інтера»

Активісти заявляють про акцію протесту під офісом «Інтера»

9 Травня 2018
1738

Активісти заявляють про акцію протесту під офісом «Інтера»

1738
Активісти організації «Вільні люди» планують влаштувати акцію протесту під офісом телеканалу «Інтер» з вимогою скасувати трансляцію концерту до Дня пам’яті та примирення.
Активісти заявляють про акцію протесту під офісом «Інтера»
Активісти заявляють про акцію протесту під офісом «Інтера»

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці організації.

У повідомленні сказано, що «Вільні люди» вимагатимуть від власників та продюсерів каналу зняти програму з ефіру і не провокувати суспільний конфлікт.

«Зміст програми суперечить українським національним інтересам, прямо насаджує ідеологеми "русского мира" та є відвертою пропагандою політичних інтересів РФ в Україні. 

Концерт "Победа. Одна на всех" - свідома провокація "Інтера", метою якої є не тільки насаджування ідеології "русского мира", але й отримання вузько-політичних дивідендів, свідоме бажання викликати протистояння», – йдеться в повідомленні.

За словами організаторів акції, раніше керівництву «Інтера» було надіслано лист-попередження з вимогою скасувати трансляцію концерту.

Нагадаємо, що йдеться про традиційний концерт телеканала «Інтер» до Дня пам’яті та примирення «Победа. Одна на всех», що вийде в ефір сьогодні, 9 травня, о 20:30 в рамках марафону «Наша перемога».

Напередодні у мережу було викладено фрагмент концерту, який викликав активне обговорення через підводку ведучих.

«Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників», – сказав телеведучий Андрій Доманський.

Як писав «Детектор медіа», партія «Національний корпус» попередила на своїй Фейсбук-сторінці, що «прийме адекватні дії» проти «Інтера».

Нацрада, у  свою чергу, закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство.

«Детектор медіа» надіслав запит телеканалу «Інтер» с проханням прокоментувати ситуацію та чекає на відповідь.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1738
Читайте також
27.07.2018 11:37
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
1 617
08.05.2018 19:00
Світлана Заліщук
3 327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду