Під офісом новинної служби «Інтера» пройшла акція «Вимкни російське»

Під офісом новинної служби «Інтера» пройшла акція «Вимкни російське»

9 Травня 2019
2504
9 Травня 2019
18:04

Під офісом новинної служби «Інтера» пройшла акція «Вимкни російське»

2504
9 травня активісти ініціативи «Вимкни російське» провели акцію під офісом компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє для телеканалу «Інтер» програми «Новини», «Подробиці» та «Подробиці тижня».
Під офісом новинної служби «Інтера» пройшла акція «Вимкни російське»
Під офісом новинної служби «Інтера» пройшла акція «Вимкни російське»

Про це ініціатива повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Активісти розгорнули банер з написом «Вимкни російське» та лишили відповідні наліпки на ролетах, що закривають вхід до будівлі. Як видно на оприлюднених фото, акцію знімали камери 5-го каналу і телеканалу «Київ».

У повідомленні зазначено, що приводом до проведення акції стала програма телеканалу «Інтер» до 9 травня – заплановані на цей день трансляції концерту «Победа. Одна на всех» та фільму «Ни шагу назад!», серед акторів якого – головний герой забороненої до показу в Україні російської стрічки «Донбасс. Окраина» – Гела Месхія.

Варто зазначити, що компанія «Національні інформаційні системи», під офісом якої відбувся пікет, не займається програмуванням ефіру «Інтера» і не знімає святкові концерти – це новинний продакшн каналу. Офіс самого каналу «Інтер» розташований в іншому місці - на вулиці Дмитрівській.

За словами Дмитра Жамайла, співкоординатора кампанії «Інтеру – бойкот», активісти закликають українців не дивитися «Інтер», не співпрацювати з ним, не відвідувати ефіри телеканалу, а від влади вимагають з 2016 року позбавити канал ліцензії.

Ініціатива «Вимкни російське» повідомляє, що раніше її активісти звернулися до Служби безпеки України з офіційним листом, вимагаючи вжити заходів щодо заборони російського медіапродукту на «Інтері».

Нагадаємо, 9 травня на «Інтері» із 7-ї ранку йшов марафон «Наша Победа», о 15:00 відбулася прем’єра серіалу «Ни шагу назад!», знятого на замовлення «Інтера». О 20:30 на каналі вийде концерт «Победа. Одна на всех», а о 23:00 – прем’єра власного документального проекту «Люди Победы. Наше дело правое!».

Серед учасників концерту «Інтера» – Таїсія Повалій, Ірина Білик, Надія Мейхер, Володимир Гришко, Злата Огневич, Віталій Козловський, Міла Нітич, Влад Ситник, Андрій Кравчук, Наталія Бучинська, Сергій Гладир, Наталія Валевська, Іван Березовський, Аліна Башкіна, гурти «Братья Карамазовы», «Авіатор», «Анна-Марія».

Нагадаємо, що минулого року довкола концерту «Інтера» «Победа. Одна на всех» стався скандал ще до ефіру, коли в інтернеті було оприлюднено уривок записаного концерту. Ведучий Андрій Доманський у підводці сказав наступний текст: «Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников». Далі продовжувала ведуча Анастасія Даугулє: «И пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы чужие в своей стране. Но это не так. Нас много. Нас сотни в этом зале и миллионы – перед экранами телевизоров».

Зранку 9 травня 2018 року біля офісу каналу «Інтер» проходила акція протесту. Політична партія «Національний корпус», що організувала її, вимагала, щоб з концерту було видалено «пропагандистські заклики». Інакше партія мала наміри добиватися позбавлення каналу ліцензії.

Учасники акції розклеїли на фасаді будівлі та на автомобілях каналу листівки з надписами «Зробимо Інтер патріотичним» та #ІнтербудеНАШ, а також розфарбували вивіску на вході до будівлі в жовто-блакитний колір. На акції протесту чергувала Нацполіція. Активісти обіцяли діяти в рамках українського законодавства.

Тим часом організація «Вільні люди» пікетувала будівлю компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини для «Інтера». Пікетувальники вимагали зняти концерт з ефіру повністю. У цій акції взяли участь близько 30 осіб. Вони розмалювали балончиками фасад будівлі. Ближче до кінця концерту активісти кинули на сходи «коктейль Молотова». Активісти заявили, що підготували листи зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радімовлення.

Увечері 9 травня на «Інтері» вийшов анонсований концерт «Победа. Одна на всех», наприкінці якого від ведучого Андрія Доманського пролунала фраза, через яку будівлю каналу і офіс «Національних інформаційних систем» пікетували активісти.

11 травня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» щодо дотримання вимог законодавства під час трансляції 9 травня концерту «Перемога. Одна на всіх».

11 липня Нацрада вирішила оштрафувати «Інтер» на 4 млн 46 тис грн (25% ліцензійного збору) за розпалювання ворожнечі концертом до Дня Перемоги «Перемога. Одна на всіх». Канал оскаржує це рішення в суді.

Фото: www.facebook.com/vymkny.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду