Премія «Високі стандарти журналістики-2018» оголосила лонг-лист номінантів

Премія «Високі стандарти журналістики-2018» оголосила лонг-лист номінантів

3 Травня 2018
5495

Премія «Високі стандарти журналістики-2018» оголосила лонг-лист номінантів

5495
Однією з претенденток на перемогу у номінації «За сталий, якісний, тривалий медійний проект» є голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова. Шорт-лист премії буде оприлюднено у вересні 2018 року
Премія «Високі стандарти журналістики-2018» оголосила лонг-лист номінантів
Премія «Високі стандарти журналістики-2018» оголосила лонг-лист номінантів

Експерти премії «Високі стандарти журналістики-2018» визначили довгий список претендентів на перемогу.

Про це повідомила координатор премії Євгенія Слободянюк.

Цьогоріч організатори та експерти відмовилися від поділу на перше, друге та третє місця. Переможці будуть представлені у трьох номінаціях:  «За сталий, якісний, тривалий медійний проект», «За швидкий і якісний розвиток у професії», «За якісний регіональний медійний проект».

«Номінуючи кандидатів за сталий, тривалий, якісний, з дотриманням стандартів та етики медійний проект чи продукт, ми виокремлюємо тих, хто пройшов випробування часом і творить журналістику високих стандартів», - зазначив експерт премії, засновник Школи журналістики Українського католицького університету Ігор Балинський.

Претенденти на перемогу у номінації «За сталий, якісний, тривалий медійний проект»:

Борис Давиденко, Vox Ukraine

Денис Бігус, bihus.info

Роман Кульчинский, texty.org.ua

Наталія Седлецька, Схеми

Дмитро Гнап, Слідство.інфо,

Валерій Калниш, Радіо НВ

Олександр Голубов, DW

Зураб Аласанія, Суспільне

Віталій Сич, Новое время

Інна Кузнецова, Радіо Свобода

Сергій Сидоренко, Європейська Правда

Наталія Лігачова, Детектор.Медіа

«У номінації «За швидкий і якісний розвиток у професії» ми хочемо підтримати молодих, яскравих та професійних. Тобто тих, хто стрімко увійшов у професію і привернув увагу», - пояснив пан Балинський.

Претенденти на перемогу у номінації  «За швидкий і якісний розвиток у професії»:

Роман Кравець, УП

Георгій Ерман,  BBC News Ukrainian

Дмитрій Литвин, колумніст

Денис Казанський, Український Тиждень

Роман Романюк, УП

Максим Камєнєв, Громадське

Левко Стек, Радіо Свобода

Маргарита Тулуп, ЛБ

Михайло Ткач, Схеми, Радіо Свобода

Віктор Трегубов, «Петр и Мазепа»

Олена Шкарпова, VoxCheck

Сергій Стеценко, Радіо Свобода

«До довгого списку номінації «За професійний регіональний медійний проект» ми пропонували незалежні, з якісним контентом, високою організаційною спроможністю медіа», - розповіла експерт премії, викладачка Могилянської школи журналістики Діана Дуцик.

Претенденти на перемогу у номінації «За якісний регіональний медійний проект»:

Тарас Яценко, «Твоє Місто», Львів - http://tvoemisto.tv/

Орест Друль, «Збруч», Львів - https://zbruc.eu/

Андрій Сенченко, «Преступности.нет» - https://news.pn/ru/

Наталя Курдюкова, «Накипіло», Харків - https://nakipelo.ua/

Володимир Торбіч, «Четверта влада», Рівне - https://4vlada.com/

Сергій Борис, «Курс», Івано-Франківськ - http://kurs.if.ua/

Алла Тютюнник, «Вгору», Херсон - http://vgoru.org/

Марія Давиденко, «Вчасно», Покровськ» - https://vchasnoua.com/

Анна Филимонова, «Маяк», Одесса - http://mayak.org.ua/

Лілія Буджурова, «Crimean Tatars» - https://www.crimeantatars.club/

«Премія «Високі стандарти журналістики» вручатиметься вдруге, цього року у дещо зміненому форматі. Експерти вирішили виокремити номінації і, без сумніву, це крок вперед. Ми готові змінюватися, аби бути ефективнішими та об’єктивнішими. Незмінною є лише мета премії -  підтримувати професійну, якісну, незалежну журналістику в Україні», - розповів засновник премії, голова ВБФ «Мрії збуваються» Віталій Ломакович.     

Короткі списки претендентів на перемогу будуть оголошені у вересні 2018 року. Наприкінці року буде проведено урочисту церемонію нагородження фіналістів премії.

Довідково:

Експерти премії «Високі стандарти журналістики-2018»: публіцист, викладач Школи журналістики УКУ Юрій Опока, медіаекспертка, викладачка Могилянської школи журналістики Діана Дуцик,  український журналіст, співзасновник і координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала, український журналіст, публіцист, історик Вахтанг Кіпіані, керівник суспільно-політичної редакції Liga.net Петро Шуклінов, журналіст та ведучий телеканалу ICTV  Павло Казарін, очільник Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас», доктор богословських наук Тарас Дзюбанський, засновник Школи журналістики Українського католицького університету Ігор Балинський. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 грудня 2017 року у Львові було оголошено трійку лауреатів премії «Високі стандарти журналістики-2017». Керівник суспільно-політичної редакції Liga.net Петро Шуклінов здобув третє місце, засновник та головний редактор сайту «Наші гроші» Олексій Шалайський – друге, колумніст, журналіст та ведучий телеканалу ICTV Павло Казарін – перше.

Засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Мрії збуваються», ініціатор премії «Високі стандарти журналістики» Віталій Ломакович привітав лауреатів та вручив їм грошові сертифікати. 

Грошовий фонд премії – 175 тисяч гривень (100 тис. грн - за перше місце, 50 тис. грн - за друге, 25 тис. грн - за третє). Премія планується як щорічна.

У березні 2018 року було оголошено склад журі премії «Високі стандарти журналістики-2018». До складу експертної групи премії, яку вже вдруге вручатиме благодійний фонд «Мрії збуваються», приєдналися минулорічні переможці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5495
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду