Валерія Єгошина потрапила до шорт-листа премії для молодих журналістів фундації Thomson

17 Вересня 2018
1776
17 Вересня 2018
19:59

Валерія Єгошина потрапила до шорт-листа премії для молодих журналістів фундації Thomson

1776
Журналістка програми «Схеми: корупція в деталях» увійшла в список 12 претендентів на премію, що вручається за висвітлювання теми корупції, зловживання владою, соціальної несправедливості, а також соціальної єдності та об'єднання людей
Валерія Єгошина потрапила до шорт-листа премії для молодих журналістів фундації Thomson

Про це повідомляє сайт «Радіо Свобода».

Валерія Єгошина – журналістка-розслідувачка програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший). За умовами конкурсу, кожен кандидат на здобуття премії мав подати три роботи. Єгошина подала на здобуття премії три розслідування: «Американські «Айленди» для українського флоту: чому катери досі не в Україні» про причини, з яких Україна роками не отримувала два катери берегової охорони від США; «Павло Демчина. «Вартовий корупції» в СБУ» про статки родичів матері трьох дітей першого заступника голови СБУ, на які вони не мали офіційних доходів; «Управління захисту власних інтересів» про люксовий автопарк співробітників Управління захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.  І потрапила у шорт-лист премії разом із ще одинадцятьма претендентами – журналістами віком до 30 років з усього світу.

«Усі вони висвітлюють важливі питання або події, які інакше могли б бути виявлені. Кожен з учасників отримає сертифікат від Фонду Томсона, який високо оцінює їх високий рівень своєї роботи, і матиме можливість взяти участь у платформі цифрового навчання «Журналістика зараз», – ідеться на сайті фундації.

Міжнародну премію для молодих журналістів щорічно вручає Фундація Thomson, одна із найстаріших міжнародних організацій із розвитку медіа, у партнерстві з Асоціацією закордонної преси Великобританії (FPA). Трьох фіналістів судді оберуть у жовтні, переможця оголосять 26 листопада на церемонії у Лондоні.

Цього року 2018 року Єгошина здобула Національну премію журналістських розслідувань».

Раніше, у 2017 року Валерія Єгошина отримала премію на конкурсі журналістських розслідувань імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка у номінації «Найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ».

Фото: radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду