Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози

Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози

13 Березня 2018
2282
13 Березня 2018
12:49

Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози

2282
Російський блогер та публіцист, автор та ведучий програми Sotnik-TV Саша Сотнік переїхав до Литви з сім’єю через погрози
Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози
Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози

Про це він повідомив у своєму відеозверненні на каналі Sotnik-TV у YouTube.

«Днями я отримав лист такого змісту: "Якщо хочете жити, до 16 березня вам необхідно залишити територію Росії. За два дні до виборів вас в країні не має бути. Також попередьте своїх слухачів, що у вас все добре і вмирати не збираєтеся, тому що пройде інформація, що у вас сталася криза і ви вирішили звести рахунки з життям. Для російських телеканалів уже готові два сюжети про вас з різними варіантами подій: інсценування вашого самогубства та потрапляння в психіатричну клініку"», – розказав Сотнік про погрози.

«Детектору медіа» блогер зазначив, що отримував сотні погроз, однак останній лист «став спусковим гачком». Наразі він з сім'єю знаходиться у Литві, просити політичного притулку не збирається.

За словами блогера, канал Sotnik-TV продовжуватиме роботу в звичному режимі.

Нагадаємо, Олександр Сотнік майже 6 років випускає суспільно політичну програму SotnikTV, відому критичними висловлюваннями на адресу російської влади.

У вересні 2016 року російський відеоблогер Олександр Сотнік виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії йому продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме. Наприкінці жовтня Сотніку знову почали погрожувати. Цього разу - убивстом. 

17 листопада стало відомо, що за адресу, де проживає Сотнік, злочинці пропонували 5 тис доларів США.

«Детектору медіа» Сотнік повідомив, що 17 грудня повернувся до Москви.

У кінці січня 2017 року російський відеоблогер та публіцист Олександр Сотнік звернувся до служби підтримки сервісу «Яндекс. Деньги», через який невідомі погрожують йому та його синові вбивством.

Згодом Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2282
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду