Я не буду просити політичного притулку – російський журналіст Сотнік

Я не буду просити політичного притулку – російський журналіст Сотнік

24 Вересня 2016
1399
24 Вересня 2016
11:20

Я не буду просити політичного притулку – російський журналіст Сотнік

1399
Російський журналіст і публіцист Олександр Сотнік, який через погрози був вимушений переїхати з Росії до Грузії, заявив, що не проситиме політичного притулку
Я не буду просити політичного притулку – російський журналіст Сотнік
Я не буду просити політичного притулку – російський журналіст Сотнік

Про це він сказав в прямому ефірі програми «Шустер LIVE» на каналі 3S.tv .

Російський журналіст Сотнік вийшов на зв'язок зі студією скайпом та зявив, що зараз знаходиться в Грузії, але політичного притулку не проситиме.

«Я не буду просити політичного притулку. З однієї несвободи пірнати в іншу не можна. Якщо вже ти вільна людина, відчуваєш себе таким, залишайся саме таким, – сказав він і припустив, що йому погрожують російські спецслужби.

 «Я порадився з фахівцями і мені сказали, що це безпосередньо по СОРЗ дзвонять, по системі оперативно-розшуковим заходам, тому в роздруківках телефонних розмов ці номери не відображаються», - сказав пан Сотнік і додав, що йому продовжують надходити дзвінки з погрозами.

В ефірі телеканалу журналіст повідомив, що поки що залишатиметься в Грузії та далі працюватиме над своїм проектом.

Я не знаю як буде далі розвиватися географія моїх подорожей, як далі все складеться, але поки що буду залишатися в Грузії і думаю, що обов'язково зможу відвідати і Україну. Але я буду робити те, що робив. Я буду далі займатися нашим каналом "SotnikTV" , Обов'язково будемо знімати репортажі і сюжети, ми будемо намагатися достукатися до громадян. Якщо у вас відняли телебачення, давайте його створювати. Давайте шукати технічні можливості і створювати телевізійний канал, який перекриє державну, так звану фашистську рейхстаговську кремлівську пропаганду», – додав він.

Журналіст близько п'яти років веде на YouTube каналі «Sotnik-TV». У своїх відео він неодноразово висловлювався на підтримку України і виступав з критикою президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, журналіст Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму «SotnikTV», виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Про це  він зробив відповідне відеозвернення. Пізніше він повідомив, що погрози продовжують надходити і в Грузії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду