detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
13.03.2018 12:49
Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози
Блогер Саша Сотнік покинув Росію разом із сім’єю через погрози
Російський блогер та публіцист, автор та ведучий програми Sotnik-TV Саша Сотнік переїхав до Литви з сім’єю через погрози

Про це він повідомив у своєму відеозверненні на каналі Sotnik-TV у YouTube.

«Днями я отримав лист такого змісту: "Якщо хочете жити, до 16 березня вам необхідно залишити територію Росії. За два дні до виборів вас в країні не має бути. Також попередьте своїх слухачів, що у вас все добре і вмирати не збираєтеся, тому що пройде інформація, що у вас сталася криза і ви вирішили звести рахунки з життям. Для російських телеканалів уже готові два сюжети про вас з різними варіантами подій: інсценування вашого самогубства та потрапляння в психіатричну клініку"», – розказав Сотнік про погрози.

«Детектору медіа» блогер зазначив, що отримував сотні погроз, однак останній лист «став спусковим гачком». Наразі він з сім'єю знаходиться у Литві, просити політичного притулку не збирається.

За словами блогера, канал Sotnik-TV продовжуватиме роботу в звичному режимі.

Нагадаємо, Олександр Сотнік майже 6 років випускає суспільно політичну програму SotnikTV, відому критичними висловлюваннями на адресу російської влади.

У вересні 2016 року російський відеоблогер Олександр Сотнік виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії йому продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме. Наприкінці жовтня Сотніку знову почали погрожувати. Цього разу - убивстом. 

17 листопада стало відомо, що за адресу, де проживає Сотнік, злочинці пропонували 5 тис доларів США.

«Детектору медіа» Сотнік повідомив, що 17 грудня повернувся до Москви.

У кінці січня 2017 року російський відеоблогер та публіцист Олександр Сотнік звернувся до служби підтримки сервісу «Яндекс. Деньги», через який невідомі погрожують йому та його синові вбивством.

Згодом Сотніку відмовили у порушенні кримінальної справи за фактом погроз.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY