Російському журналісту Сотніку погрожують убивством

Російському журналісту Сотніку погрожують убивством

31 Жовтня 2016
1620

Російському журналісту Сотніку погрожують убивством

1620
Журналісту Олександру Сотніку, який веде програму «SotnikTV» та через чисельні погрози був вимушений переїхати з Росії до Грузії, знову погрожують. Цього разу - убивстом.
Російському журналісту Сотніку погрожують убивством
Російському журналісту Сотніку погрожують убивством

Про це він розказав «Детектору медіа».

«Мразото, ми вб'ємо тебе! …  тебе не захистить розголос! Думаєш, хтось хоче відправити тебе в овочевий відділ? Помиляєшся! Тебе відправлять в м'ясний. Готуй собі дерев'яний смокінг. Біжи, Саша, біжи!», - йдеться в листі, який надійшов журналісту 28 жовтня.

За словами Сотніка, погрози надходять з електронної пошти Belan Khamchiev. Він припускає, що пошта належить синові депутата Держдуми 6 скликання від «Единой России» Білана Хамічева. До того ж, за словами журналіста, з цієї адреси в інтернеті «йде активний набір ботів для сторінок у соцмережах». Тож, Сотнік припускає, що пошту депутата могли зламати.

 «Взагалі, це явна кримінальна відповідальність, і те, що такими речами займається син депутата Держдуми РФ Білана Хамічева (якщо, звичайно, його почту не зламали) – кричущий факт. Я пораджуся з юристами і неодмінно відреагую на цю подію офіційним чином. Правда, я абсолютно не маю ніякої надії на те, що російські правоохоронні органи якось відреагують на мій сигнал, оскільки вони служать владі, а влада сьогодні – це Кремль, депутати та інша челядь, які роблять закони для інших, а не для себе», – прокоментував Сотнік.

Журналіст також повідомив «Детектору медіа», що з цієї ж пошти погрози надходили і на адресу російському журналісту Аркадію Бабченко та блогеру Дмитру Іванову.

«Перманентні погрози надходять не тільки мені, але і журналісту Аркадію Бабченко, про що він розповів у своєму інтерв'ю нашому каналу. З поштової адреси, з якої були відправлені погрози на мою адресу, погрожували також блогеру Дмитру Іванову. Правда, потім перед ним вибачилися», – додав журналіст.

Нагадаємо, російський журналіст Олександр Сотнік, який випускає авторську суспільно-політичну програму «SotnikTV», виїхав із Росії до Грузії через численні погрози. Згодом стало відомо, що і в Грузії журналісту продовжують надходити погрози, але Сотнік повідомив, що політичного притулку не проситиме.

Быльш детально про Сотніка - в його інтерв'ью «Детектору медіа».

На фото - Олександр Сотнік

Фото: особистий архів Олександра Сотніка

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду