АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»

АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»

14 Лютого 2018
1365

АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»

1365
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями столичного ТРЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести».
АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»
АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»

Про це повідомляє «Українська правда».

У листі, спрямованому до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах «Гулівера» площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА). 

31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв.

Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона «Гулівера» відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31 поверх пішки.

У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ «Юнісон Груп» Олександра Клименко.

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32 та 33 поверхи «Гулівера» заблоковано, як і ліфти, усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують «фізичною розправою».

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й «псують меблі, будують з них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя». 

Нацагентство просить Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у «наведенні порядку» на 31, 32 та 33 поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Журналісти «Радио Вести» повідомляли, що не можуть потрапити на робочі місця. 

Нагадаємо, 16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада 2017 року, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина».

15 грудня до меідахолдингу знову прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліцейських.

3 лютого співробітники Агентсва намагалися прийняти в управління активи в офісі газети «Вести».

Фото: «Українська правда» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1365
Читайте також
12.02.2019 18:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 665
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду