detector.media
14.02.2018 17:17
АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»
АРМА просить допомоги військової прокуратури в наведенні ладу в приміщеннях, де була редакція газети «Вести»
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями столичного ТРЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести».

Про це повідомляє «Українська правда».

У листі, спрямованому до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах «Гулівера» площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА). 

31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв.

Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона «Гулівера» відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31 поверх пішки.

У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ «Юнісон Груп» Олександра Клименко.

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32 та 33 поверхи «Гулівера» заблоковано, як і ліфти, усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують «фізичною розправою».

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й «псують меблі, будують з них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя». 

Нацагентство просить Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у «наведенні порядку» на 31, 32 та 33 поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Журналісти «Радио Вести» повідомляли, що не можуть потрапити на робочі місця. 

Нагадаємо, 16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада 2017 року, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина».

15 грудня до меідахолдингу знову прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліцейських.

3 лютого співробітники Агентсва намагалися прийняти в управління активи в офісі газети «Вести».

Фото: «Українська правда» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY