CPJ став на захист медіахолдингу «Вести». АРМА заявляє, що озброєні невідомі захопили приміщення «Гулліверу»

CPJ став на захист медіахолдингу «Вести». АРМА заявляє, що озброєні невідомі захопили приміщення «Гулліверу»

16 Лютого 2018
1756

CPJ став на захист медіахолдингу «Вести». АРМА заявляє, що озброєні невідомі захопили приміщення «Гулліверу»

1756
«Комітет захисту журналістів» закликав владу забезпечити журналістам медіа-холдингу «Вести» доступ до роботи, водночас АРМА поскаржилося до Генпрокуратури та Нацполіції на вчинення зокрема в офісі «Вестей» кримінальних правопорушень.
CPJ став на захист медіахолдингу «Вести». АРМА заявляє, що озброєні невідомі захопили приміщення «Гулліверу»
CPJ став на захист медіахолдингу «Вести». АРМА заявляє, що озброєні невідомі захопили приміщення «Гулліверу»

У міжнародній організації «Комітет захисту журналістів» (CPJ) закликали владу України забезпечити співробітникам медіа-холдингу «Вести» доступ до роботи і можливість продовжувати діяльність».

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

«Ми закликаємо українську владу негайно роз’яснити причини недружнього рейду у медіа-холдингу «Вести», забезпечити журналістам доступ до їхніх офісів і вжити заходи проти тих, хто зайняли ньюзрум на тиждень», – заявила 15 лютого координатор програм КЗЖ для Європи і Центральної Азії Ніна Огнянова.

За словами головреда «Вестей» Оксани Омельченко, від 8 лютого журналісти працюють по домівках і принаймні половина з них роблять це без необхідного обладнання для виконання своїх обов’язків. Вона також висловила припущення, що більша частина офісної нерухомості «зруйнована та розграбована».

Водночас у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) повідомили, що «озброєні холодною та вогнепальною зброєю невідомі особи в масках, застосувавши силу та погрози, фактично захопили приміщення 33 поверху БЦ Гуллівер».

«У зв’язку зі зверненням компанії-управителя, якій було передано в управління офісні приміщення в БЦ «Гуллівер», про застосування сили невідомими особами, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, направило відповідне звернення до Генеральної прокуратури України та Національної поліції України про вчинення кримінальних правопорушень, за які передбачена відповідальність згідно зі статтею 382 Кримінального Кодексу України «Невиконання судового рішення», - йдеться в повідомленні АРМА.

Зазначається, що «15.02.2018 вчергове до приміщень Активів на 33 поверсі вдерлися невідомі особи в камуфляжі, на чолі яких виступала особа, яка усім представлялася Чепіжко Оксаною. Силою і погрозами життю представники Управителя і його охоронної фірми були виведені невідомими особами у камуфляжі з вказаних приміщень на вулицю. Знову в середину будівлі їх вже не впустила охорона торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення «ГУЛЛІВЕР» (літера «В»)».

АРМА також повідомляє, що від Управителя Активами (ТОВ «БЦ «Навігатор» - ред.) постійно надходять повідомлення про те, що «кожної ночі невідомі особи, в спеціальному спорядженні, в шоломах і масках, з битками та помповими рушницями, сокирами, застосовуючи вогнегасники та інший невідомий газ, намагалися силою зайти до приміщень Активів… унеможливлюють своїми активними агресивними діями виконання Національним агентством Ухвали, а також вимог статті 100 Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК України) та статей 1, 9, 19, 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»… погрожують постійно життю та здоров’ю, як працівникам Національного агентства, так і співробітникам Управителя Активами і його охоронної фірми».

У зв’язку з цим Національне агентство просить допомоги Головної військової прокуратури ГПУ і «вкотре наголошує, що наразі єдиним законним володільцем зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі договору управління майном».

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу «Гулівер» були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Журналісти «Радио Вести» повідомляли, що не можуть потрапити на робочі місця. 

Нагадаємо, 16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада 2017 року, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина».

15 грудня до меідахолдингу знову прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліцейських.

3 лютого співробітники Агентства намагалися прийняти в управління активи в офісі газети «Вести».

Як відомо, три поверхи БЦ «Гуллівер» було передано в управління через АРМА згідно з рішенням Печерського суду. Приміщення були заарештовані в рамках кримінального провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду