У РФ затримали батька блогера, який через переслідування виїхав до України

У РФ затримали батька блогера, який через переслідування виїхав до України

25 Вересня 2017
1939
25 Вересня 2017
09:58

У РФ затримали батька блогера, який через переслідування виїхав до України

1939
Через дві доби батька Сергія Бєлогвардейця відпустили. Син переконаний, що ФСБ змінило плани через те, що справа набула розголосу
У РФ затримали батька блогера, який через переслідування виїхав до України
У РФ затримали батька блогера, який через переслідування виїхав до України

У російському Новочеркаську затримали батька блогера Сергія Бєлогвардейця, який через переслідування переїхав в Україну. Місце перебування чоловіка не було відомо, однак через дві доби його відпустили.

Про це Сергій Бєлогвардеєць розповів Громадському радіо. 

За словами блогера, 22 вересня його батька затримали співробітники поліції під контролем ФСБ Новочеркаська.

«Після цього ніяких офіційних ухвал не виносилося. Вдалося встановити, що він був затриманий нібито за дрібне хуліганство», - розповів Сергій Бєлогвардеєць.

За його словами, в 2014 році він був також затриманий за адміністративною статтею, після чого з'явилася і кримінальна справа, коли Сергій був під вартою.

Блогер упевнений, що затримання батька - це помста ФСБ йому, оскільки дістати його російські силовики не можуть.

24 вересня Сергій Бєлогвардеєць повідомив, що його батька відпустили.

«Відомо, що арешт за адміністративною статтею було здійснено з тією метою, щоб за період адміністративного арешту швиденько порушити кримінальну справу. Але це не вийшло. Подробиці цієї фабрикації будуть відомі пізніше», - сказав блогер.

«Вони не вкладалися в терміни його адміністративно засудити, бо суд відбувся більш ніж через дві доби після арешту, а це законами РФ заборонено. І, відповідно, їм довелося звільнити», - додав він.

За його словами, силовики в Новочеркаську злякалися розголосу цієї ситуації, оскільки про затримання батька Сергій повідомляв правозахисникам.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 21 листопада 2016 року в Луганську зник блогер Едуард Нєделяєв (Edward Ned). Пізніше стало відомо, що його затримали бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР». Блогер писав про життя міста та ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера.

28 липня так званим «військовим судом "ЛНР"» блогеру Едуарду Неделяєву ( Edward Ned) винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

4 серпня радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт підтвердив інформацію про те, що в підконтрольному проросійським сепаратистам Луганську засудили до 14 років тюремного ув’язнення блогера Едуарда Неделяєва. За словами пана Тандіта, блогер офіційно визнаний заручником сепаратистів і він є у списках на обмін в рамках Мінських домовленостей.

Фото: Експрес - онлайн

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду