У Луганську бойовики затримали місцевого проукраїнського блогера

У Луганську бойовики затримали місцевого проукраїнського блогера

29 Листопада 2016
1917
29 Листопада 2016
11:34

У Луганську бойовики затримали місцевого проукраїнського блогера

1917
В окупованому Луганську бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» затримали місцевого проукраїнського блогера, який писав про життя міста
У Луганську бойовики затримали місцевого проукраїнського блогера
У Луганську бойовики затримали місцевого проукраїнського блогера

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Геннадій Беницький.

«У Луганську, починаючи з 21 листопада з соціальних мереж зник блогер, зареєстрований під ніком Edward Ned. Згідно з попередньою інформацією, вчора стало відомо – він заарештований "МДБ ЛНР". Причому, тільки за те, що періодично писав на своїй сторінці про життя міста і не боявся висловлювати свою проуканскую позицію», - написав він.

Зазначимо, останній пост зниклого блогера у Facebook було розміщено 21 листопада.

Нагадаємо, в п'ятницю, 25 листопада, в Донецьку зникла знімальна группа телеканалу «Дождь» у складі Сергія Єрженкова і Василя Полонського. Журналісти були затримані так званим «Міністерством державної безпеки ДНР».

Пізніше  сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» видворені з території «ДНР» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР». Їм заборонили в'їзд в «ДНР».

Вранці 26 листопада стало відомо, що журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Згодом журналісти розповіли, що їх допит проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

Фото: 0642.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1917
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду