Ладижинська міськрада звинуватила керівників «Радіо Ладижин» у кримінальному злочині

Ладижинська міськрада звинуватила керівників «Радіо Ладижин» у кримінальному злочині

6 Вересня 2017
2903

Ладижинська міськрада звинуватила керівників «Радіо Ладижин» у кримінальному злочині

2903
Посадовці Ладижинської міської ради подали до міського відділу Національної поліції заяву про вчинення керівництвом радіокомпанії кримінального правопорушення
Ладижинська міськрада звинуватила керівників «Радіо Ладижин» у кримінальному злочині
Ладижинська міськрада звинуватила керівників «Радіо Ладижин» у кримінальному злочині

Про це повідомляє lada.fm з посиланням на конфіденційні джерела.

22 серпня 2017 року посадовці Ладижинської міськради подали до міського відділу Національної поліції заяву про вчинення кримінального правопорушення керівництвом радіокомпанії, йдеться у повідомленні. Заяву внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. «Водночас деталі заяви невідомі, і, мабуть, усі крапки в цій історії розставить суд», - зазначають радійники.

Вони також закидають міськраді те, що у період з 1 січня 2007 року по 31 грудня 2016 року з дев’яти комунальних підприємств, засновником яких є Ладижинська міська рада, вона та її виконавчий комітет на жодному не провели фінансово-господарської перевірки. У 2017 році під «перевірку» потрапила, як стало відомо завдяки запиту на інформацію від 31.08.2017 року, лише Радіокомпанія «Лада».

Перевірки фінансово-господарської діяльності засновник мав би проводити на усіх комунальних підприємствах, в тому числі на підприємстві МКП «Добробут», через фінансові проблеми якого депутати були змушені створювати нове підприємство КП «Ладжитлосервіс». Але за десять з половиною років виконком міської ради вирішив провести перевірку фінансово-господарської діяльності лише на «Радіо Ладижин» (КП «РК «Лада»), стверджують радійники.

Перевірка проходила з 25 липня по 4 серпня 2017 року. Звіт про результати перевірки мали озвучити на наступному засіданні виконкому (в кінці серпня 2017 року), але на це засідання не були запрошені ні керівник. ні бухгалтер підприємства. Більше того з перевірочним актом так і не було ознайомлене керівництво КП «РК «Лада».

Тим часом Ладижинська місьрада не профінансувала КП «РК «Лада» у серпні 2017 року на суму 30 тисяч гривень (фінуправління не профінансувало зареєстроване у Державному казначействі бюджетне фінансове зобов’язання одержувача бюджетних коштів №8 від 22.08.2017 року на суму 30.000,00 грн, призначених для виплати заробітної плати, сплати військового збору, податку на доходи фіз.осіб та нарахування ЄСВ на заробітну плату).

Станом на 05.09.2017 року начальник міського фінансового управління Ладижинської міської ради Валентина Пріщенко повідомила, що  у зв’язку із економією коштів фінансування не буде.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що Ладижинська міська рада Вінницької області вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» (103,9 МГц) з 10 до 5,25 ставок. Директор РК «Лада» Галина Данилівська вбачає у діях виконкому Ладижинської міської ради на чолі з міським головою Валерієм Коломєйцевим «свідомий тиск» на редакцію «Радіо Ладижин».

Фото: Lada.FM

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2903
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду