Ладижанська міськрада вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» удвічі

Ладижанська міськрада вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» удвічі

4 Вересня 2017
3019
4 Вересня 2017
11:17

Ладижанська міськрада вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» удвічі

3019
Ладижанська міська рада Вінницької області вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» (103,9 МГц) з 10 до 5,25 ставок. Директор радіостанції заявляє про упередженість і тиск на редакцію та журналістів
Ладижанська міськрада вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» удвічі
Ладижанська міськрада вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» удвічі

Про це йдеться у рішенні виконкому №205 від 24 липня, повідомляє lada.fm.

В преамбулі рішення виконкому, зокрема, йдеться про економію бюджетних коштів, і в той же час під скорочення, за текстом рішення, потрапляє комерційний відділ радіокомпанії (секретар-референт, яка виконує функції приймальника замовлень і касира, та головний бухгалтер). Одночасно міськрадою пропонується скоротити три ставки творчого персоналу, серед яких два журналіста – Олександр Грінченко та Ігор Шевченко. 

Зазначено, що на інформаційні запити журналістів щодо обґрунтування прийнятого рішення та надання економічних підрахунків економії бюджетних коштів, розрахунку фактичної потреби штатної чисельності радіокомпанії, роз’яснення яким саме способом покращиться ефективність та оптимізація управління комунальним підприємством, виконком «так не зміг надати жодної адекватної відповіді та документів, зазначивши, що рішення приймалось з усного виступу першого заступника міського голови П.Анущенка та всі підстави прийняття рішення викладені у преамбулі рішення виконкому...».

Директор РК «Лада» Галина Данилівська вбачає у діях виконкому Ладижинської міської ради на чолі з міським головою Валерієм Коломєйцевим «свідомий тиск» на редакцію «Радіо Ладижин».

Вона нагадує, як ще у січні 2017 року пан Коломєйцев заявляв про намір «реорганізувати радіокомпанію та об’єднати редакцію радіо з іншим підприємством, всіх скоротити, потім можливо знову взяти на роботу, і тому закликав бути обачними у свої журналістських матеріалах, щоб мати можливість далі працювати на своїх посадах».

Колектив радіостанції 1 серпня одноголосно прийняв рішення не допускати скорочень на підприємстві і перейти до процесу приватизації підприємства трудовим колективом відповідно до чинного законодавства, створив робочу групу по підготовці відповідних документів та проведення консультацій з юристами та незалежними медіа-спілками.

Фото: Lada.FM

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3019
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду