Колектив «Радіо Ладижин» просить міськраду скасувати рішення про скорочення колективу

Колектив «Радіо Ладижин» просить міськраду скасувати рішення про скорочення колективу

10 Жовтня 2017
2030
10 Жовтня 2017
14:57

Колектив «Радіо Ладижин» просить міськраду скасувати рішення про скорочення колективу

2030
Колектив комунального підприємства «РК “Лада”» звернувся до Ладижинської міської ради з проханням скасувати рішення виконкому щодо скорочення колективу та припинення фінансування радіокомпанії. Працівники радіокомпанії звернулись до міської ради із заявою про викуп (приватизацію) цілісного майнового комплексу комунального підприємства
Колектив «Радіо Ладижин» просить міськраду скасувати рішення про скорочення колективу
Колектив «Радіо Ладижин» просить міськраду скасувати рішення про скорочення колективу

Про це йдеться у зверненні колективу до депутатів міськради.

Нагадаємо, на початку вересня своїм рішенням виконавчий комітет Ладижинської міської ради вирішив скоротити штат радіокомпанії з 10 до 5,25 ставок. Крім того, радіо повідомляє про друге рішення, яким виконком припинив фінансування радіокомпанії з серпня місяця 2017 року.

У заяві, зокрема, повідомляється, що 6 вересня профспілкова організація КП «РК "Лада"» звернулась до міського голови Ладижина із запитанням щодо обґрунтування скорочення працівників та причини припинення фінансування.

«25 вересня колективу надійшов лист від першого заступника міського голови П.Анущенка, з якого стало зрозуміло, що при прийняті рішення про скорочення штату РК "Лада" до 5,25 ставок члени виконкому не враховували ні економічні показники підприємства, ні фактичну потребу працівників, необхідну для забезпечення виробничих процесів радіокомпанії. Просто прийняли рішення скоротити колектив удвічі без будь-яких обґрунтувань», – повідомляє колектив радіостанції та зазначає, що перед прийняттям рішення звільнення працівників виконком міськради зобов’язаний був провести попередні консультації з первинною профспілковою організацією.

У заяві колектив повідомляє, що фінансування комунального підприємства припинили заднім числом – з серпня 2017 року. 

«Вважаємо ці дії виконкому умисним тиском на колектив радіокомпанії, так як штатний розпис комунальної газети "Нове місто" був затверджений в кількості 10 ставок, та фінансується в повному обсязі. Тому трудовий колектив РК «Лада» звертається до депутатів з проханням вивчити ситуацію та відмінити рішення виконкому №205 від 24.07.17р. "Про затвердження штатного розпису КП "РК "Лада" в новій редакції" та не затверджувати рішення виконкому №258 від 13.09.17р.2», – повідомляє колектив.

Працівники радіокомпанії вирішили звернутись до міської ради із заявою про викуп (приватизацію) цілісного майнового комплексу комунального підприємства. Для цього колектив КП «РК "Лада"» 9 вересня 2017 року створили господарське товариство ТОВ «Трудовий колектив "Радіо Ладижин"». Та, як зазначено у заяві, після отримання «невтішної відповіді» подали до міської ради заяву про можливість продажу підприємства. Це питання має розглядатися на сесії Ладижинської міської ради сьогодні, 10 жовтня.

«Вважаємо, що якщо так гостро стоїть питання економії бюджетних коштів, то приватизація комунального підприємства є кращим виходом із ситуації, що склалась», – повідомляє колектив радіостанції.

Співробітники радіостанції вважають, що скорочення частини колективу,  ліквідація комерційного відділу РК «Лада», припинення фінансування з міського бюджету та блокування приватизації є «свідомим фінансовим тиском на журналістів та свідоме створення передумов для ліквідації радіокомпанії».

Як писав "Детектор медіа", на початку вересня Ладижанська міська рада Вінницької області вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» (103,9 МГц) з 10 до 5,25 ставок. Директор радіостанції заявляє про упередженість і тиск на редакцію та журналістів.

Згодом посадовці Ладижинської міської ради подали до міського відділу Національної поліції заяву про вчинення керівництвом радіокомпанії кримінального правопорушення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2030
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петрович
2382 дн. тому
в городе все знают кто такой шевченко и галя))так что гнать их сраной метлой
Саня
2382 дн. тому
почитайте)) http://dropmefiles.com/z96BD
Саня
2382 дн. тому
ну брешуть і все а ці друкують брєд,ну керівництво крало бабло на карман,роботодавець хоче вигнати шевчкенка та ко і тепер вони плачуть)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду