У Гайсині радіо «Лада» скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу на вільну частоту

У Гайсині радіо «Лада» скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу на вільну частоту

20 Лютого 2018
4127
20 Лютого 2018
13:30

У Гайсині радіо «Лада» скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу на вільну частоту

4127
На організованих місцевою владою зборах Нацраду звинуватили у зловживаннях і підтасовках результату конкурсу і вирішили звертатись зі скаргою на Нацраду до Президента України та генпрокурора, повідомляє радіо «Лада».
У Гайсині радіо «Лада» скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу на вільну частоту
У Гайсині радіо «Лада» скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу на вільну частоту

Про це повідомляється на сторінці радіо «Лада» у Facebook.

19 лютого 2018 року в приміщенні адміністрації у робочий час зібрались працівники бюджетної сфери, представники громадських організацій міста, окремі депутати районної та міської ради, керівники місцевих партій, голови районної держадміністрації, районної та міської рад, йдеться в повідомленні.

На зборах обговорювалося те, що 15 лютого 2018 року в конкурсі на вільну радіочастоту перемогло приватне підприємство «Медіа Дністер» з концепцією громадського мовлення Гайсина. В конкурсі також брали участь, але програли, комунальна Гайсинська районна редакція радіомовлення, яка нині здійснює мовлення на хвилі 71,27 МГц, та приватна ТРК «Тодор» із Ладижина, яка транслює ХІТ-ФМ на хвилі 101,1 МГц.

Під час конкурсу ПП «Медіа Дністер» також задекларувало готовність випускати у своєму ефірі передачі комунальної радіоредакції, яку очолює Людмила Воронова.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на підставі поданих документів та представлених концепцій прийняла рішення визнати ПП «Медіа Дністер» переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 101,6 МГц у м. Гайсині Вінницької області. Новий гайсинський мовник здійснюватиме мовлення з позивним «Лада».

Однак із виступів на зборах ведучого цього заходу, голови Гайсинської РДА Владислава Уткіна, який повідомив, що бере участь у заході не як голова РДА, а як рядовий гайсинчанин, та редактора комунального радіомовлення Людмили Воронової стало зрозуміло, що таке рішення місцеву владу не влаштовує. Пані Воронова звинуватила Національну раду в зловживаннях і підтасовках результату конкурсу. На зборах вирішили звертатись зі скаргою на Нацраду до Президента України та Генерального прокурора, зазначається в повідомленні. 

«На зборах було заявлено, що команда нового мовника не є професійною та достойною, припустились до публічних звинувачень і принижень гайсинчан, які брали участь у фокус-групі щодо створення нових радіопередач. Керівнику Радіо Лада Ігорю Шевченку слова для виступу не надали», - також наголошується в повідомленні.

«Це якийсь театр абсурду, - коментує ситуацію Ігор Шевченко. – Перед початком зборів я підійшов до голови РДА з метою прояснити окремі моменти, але почув, що я запізнився на 54 роки і один тиждень (це вік В.Уткіна)… У приміщенні перед загалом він також повторив цю фразу. Слова не надали, причину Уткін заявив чітко і ясно: «Ви потрапили на чуже весілля, вам слова не дадуть, ви тут ніхто, треба було спочатку домовлятись зі мною, а тепер ваше місце в тій кав’ярні, де ви засідали»…

Ігор Шевченко також нагадав, що 3 лютого 2018 року в Гайсині у кав’ярні справді була зібрана фокус-група, до якої запрошувалися гайсинчани задля обговорення, яке радіо вони хотіли б почути в Гайсині, які теми передач, музичний репертуар їх цікавить. Як результат було вирішено створити в Гайсині міську радіостанцію у форматі громадського мовника.

6 лютого 2018 року підприємство «Медіа Дністер» підписало Меморандум про створення радіостанції, узявши зобов’язання створити робочі місця для гайсинчан, провести більш широкі обговорення із громадськими організаціями міста та активною громадськістю з метою створення громадської ради незалежного мовника та залучення гайсинчан до творення радіопередач.

«Детектору медіа» не вдалося зв’язатися з паном Уткіним телефоном, тому «ДМ» звернувся до голови Гайсинської РДА письмово з проханням роз’яснити свою позицію щодо цієї ситуації.   

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на місцеве радіомовлення на 15 ФМ-частотах у 8 областях України, оголошеного 25 жовтня 2017 року. Вісім частот дісталися чотирьом приватним компаніям, п’ять частот – п’яти комунальним, ще на дві частоти оголосять повторний конкурс. 

Частоту в Гайсині Вінницької області виграло ПП «Медіа Дністер». Підприємство належить Ігорю Шевченку – директору і власнику радіостанції «Лада» з міста Ладижин Вінницької області (ПП «ТРК “Подільські комунікації”»). Підприємець хоче запустити радіо «Лада» і в Гайсині, позиціонуючи радіостанцію як місцеве «громадське мовлення». Обіцяє залучати представників громади до створення програм і набрати в штат журналістів і фахівців з Гайсина. «Лада» ретранслюватиме до 13 годин на добу програми суспільного радіо «Промінь» і декларує готовність випускати в ефір передачі комунальної радіоредакції, яка теж претендувала на цю частоту. У конкурсі «Ладі» програли комунальна Гайсинська районна редакція радіомовлення і ПП «ТРК “Тодор”», яке має частоту в Ладижині, де ретранслює комерційну мережеву радіостанцію «Хіт ФМ». 

Фото: facebook.com/RadioLada.Haysyn

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4127
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
1526 дн. тому
бла бла бла,і де те мовлення місцеве?сидить шевченко в ладижині про гайсин нічого тільки вітання збирає
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду