Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції

Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції

2 Серпня 2017
1911

Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції

1911
В організації заявляють про посилення на них тиску
Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції
Податківці відкрили кримінальне провадження проти керівників Центру протидії корупції

Слідче управління фіскальної служба Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції».

Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси Центру, повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі ЦПК.

«За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві, за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО «Центр протидії корупції» внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081», - йдеться у документі.

«Ані статті кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінальної справи, ані суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили, - зазначає адвокат та член правління ЦПК Олена Щербан. - Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер шукатимуть, що б нам «пришити», отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо».

У Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і масштабної дискредитаційної кампанії в Україні, а також активізацією спроб заблокувати її роботу.

«Це - послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої - знищення організації. Скоріше за все, «третя особа», за заявою якої фіскали порушили нову справу, це - колишній помічник Миколи Мартиненка, народний депутат Павло Пинзеник. Він погрожував нам позбавленням статусу неприбутковості. Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті кримінального кодексу. Тому у відповіді податківців - ніякої конкретики. За два місяці розслідування їм нема чого сказати по суті наших звинувачень, бо ніяких порушень з нашого боку немає і не було», - пояснює голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

На його думку, метою відкриття провадження є отримання дозволу на негласні слідчі дії, щоб отримати інформацію з рахунків ЦПК, а потім "зливати цю інформацію через провокаторів у медіа".

Нагадаємо, «ДМ» проводив власне розслідування появи в українських ЗМІ матеріалів про Шабуніна, яке виглядає як спланована кампанія проти активіста.

Фото: Антикор

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду