Голова НМПУ заявляє, що медіапрофспілка чекає від Стеця переконливих аргументів щодо створення Мінінформполітики

Голова НМПУ заявляє, що медіапрофспілка чекає від Стеця переконливих аргументів щодо створення Мінінформполітики

11 Грудня 2014
2897

Голова НМПУ заявляє, що медіапрофспілка чекає від Стеця переконливих аргументів щодо створення Мінінформполітики

2897
Голова НМПУ заявляє, що медіапрофспілка чекає від Стеця переконливих аргументів щодо створення Мінінформполітики
Голова НМПУ заявляє, що медіапрофспілка чекає від Стеця переконливих аргументів щодо створення Мінінформполітики

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) заявляє, що позиція організації щодо створення Міністерства інформаційної політики (МІП) буде залежати від переконливості аргументів міністра Юрія Стеця щодо необхідності такого відомства. Про це повідомив голова НМПУ Юрій Луканов у своєму блозі на «Детектор медіа».

 

Як писала «Детектор медіа», новопризначений міністр інформаційної політики Юрій Стець у своєму Facebook повідомив про низку переговорів щодо створення Міністерства інформаційної політики, які він провів з керівниками ЗМІ і журналістських об'єднань.

 

 «Говорив з ідейним керманичем Суспільного Зурабом Аласанією. Розставили крапки в різнобаченні трактування МІП. Ствердились в тому, що довіряємо один одному. Ціль одна - інформаційна безпеки країни.  Після зустрічі з головою Медіапрофспілки Юрієм Лукановим є можливість діалогу про майбутнє МІП, як органу, що не перешкоджає, а сприяє професії журналіста. Після сьогоднішньої розмови off records з медіаменеджерами переконався в тому, що більшість з них підтримують створення МІП», - повідомив міністр.

 

Після публікації цього повідомлення голова НМПУ Юрій Луканов повідомив, що предмет розмови з міністром і її результат були дещо іншими. За його словами, про «орган, що не перешкоджає, а сприяє професії журналіста», не йшлося.

 

«Вчора в офісі медіапрофспілки увечері  ми зустрілися тет-а-тет з Юрієм Стецем за його ініціативою. Ми обмінялися думками з приводу створення очолюваного ним міністерства. Зустріч відбувалася off the record. Новопризначений міністр поінформував про своє бачення напрямків діяльності міністерства. Обіцяв переконати, що воно вкрай необхідне. Я поінформував про позицію профспілки, яка висловила жаль, що міністерство створюється не зовсім коректними методами», - повідомив Юрій Луканов про перемовини.

 

За словами голови НМПУ, сторони домовилися, що міністр наведе аргументи, які могли б переконати керівництво і актив профспілки в необхідності такого міністерства.

 

«Я вітаю такий демократичний підхід, коли нас не ламають об коліно, а наводять аргументи. Чи буде змінено позицію профспілки залежить винятково від переконливості високопосадовця», - підкреслює Юрій Луканов.  

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало). 3 грудня новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, що спричинило ще більшу дискусію щодо доцільності створення відомства та його ймовірних повноважень.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гострокритичну реакцію журналістів.  В Україні протии створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!», Незалежна медіапрофспілка України. 8 грудня низка українських журналістів та експертів, залучених у роботу з міжнародною аудиторією, висловили категоричну незгоду з ідеєю створення Міністерства інформаційної політики. Про це йдеться в їхньому відкритому зверненні до Президента України, Прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради.

 

Про свій протест проти створення Міністерства інформполітики заявили українські журналісти в регіонах - у ЧернівцяхКіровоградіЗапоріжжі, Миколаєві, Харкові, Сумах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2897
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УКР
3422 дн. тому
НЕУЖЕЛИ КТО-ТО ЕЩЕ ОЖИДАЕТ ЧЕГО-ТО ХОРОШЕГО ( О ДЕЛЬНОМ И НЕ ГОВОРЮ) ОТ СТЕЦЬКА ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду