Як депутати-медійники голосували за призначення міністра інформаційної політики (СПИСОК)

Як депутати-медійники голосували за призначення міністра інформаційної політики (СПИСОК)

2 Грудня 2014
10142
2 Грудня 2014
21:11

Як депутати-медійники голосували за призначення міністра інформаційної політики (СПИСОК)

10142
Як депутати-медійники голосували за призначення міністра інформаційної політики (СПИСОК)
Як депутати-медійники голосували за призначення міністра інформаційної політики (СПИСОК)

2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

«Детектор медіа» проаналізувала, як голосували депутати-медійники за новий Кабмін і міністра інформаційної політики.

 

«Блок Петра Порошенка»:

 

За - Вадим Денисенко, Євген Рибчинський, Олена Матузко, Володимир Ар'єв, Ірина Геращенко, Юрій Стець, Микола Томенко, Костянтин Усов, Ірина Фріз, Віталій Чепінога.

 

Утрималися - Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Ольга Червакова, Дмитро Добродомов.

 

Проти - Мустафа Найєм.

 

«Уряд дуже потрібен країні, але також потрібно, щоб депутати, як сказав Єгор Соболев, працювали, як люди. Я утрималась, бо регламент вимагає поставити на голосування пропозиції, які лунали в залі. Їх було дві. Голосувати кожного міністра окремо і винести за дужки обговорення створення Мінінформації», - пояснила у Facebook Ольга Червакова.

 

«Утримався при голосуванні за уряд. Весь позитив нових облич не може перекрити факт створення Міністерства інформаційної політики. І треба порадитися, як з цим жити далі», - написав у Facebook Сергій Лещенко.

 

«Я очень хочу, чтобы у нашего правительства получилось. За отдельных министров я готов был голосовать двумя руками, многие вселяют надежду, некоторым хочется верить. Но я не готов брать на себя ответственность за всех, кто оказался в этом Кабинете министров. Жду и буду помогать и поддерживать лучшие начинания правительства», - повідомив у Facebook Мустафа Найєм.

 

«Народний фронт»:

 

За - Микола Княжицький, Тетяна Чорновол, Сергій Висоцький, Антон Геращенко.

 

Не голосували - Дмитро Тимчук, Вікторія Сюмар.

 

«Не голосувала. Прикро, бо ймовірно це найкращий склад уряду. Прикро, бо там справді є реформатори. Не голосувала через мінінформаціі. Не можна все життя боротися за свободу слова і правду, і створювати міністерства пропаганди. Закони 16 січня зробили кінець режиму Януковича незворотнім. Замість висновків маємо мінінформ. Схоже на діагноз», - пояснила у Facebook Вікторія Сюмар.

 

«Опозиційний блок»:

 

Не голосували - Сергій Льовочкін, Вадим Рабінович.

 

«Самопоміч»:

 

За - Ганна Гопко, Ігор Діденко.

 

Утримався - Єгор Соболєв.

 

«В нашій Раді йде боротьба між світом Януковича і світом євромайданівців. Це нормально делегувати до уряду не слуг політичних бонз, а професійних менеджерів-експертів у своїх галузях. Це нормально розпитувати їх про те, як саме вони збираються досягати поставлених цілей. Це нормально ставити під сумнів сенс збереження в уряді міністрів, які вже провалили свої завдання. Ненормально "парєшать" все під килимом, отримати свої "пасадки" і голосувати за помахом "дирижера". "Самопоміч" пропонує творити нормальну європейську владу», - написав у Facebook Єгор Соболєв.

 

«Воля народу»:

 

Не голосував - Андрій Деркач.

 

«Батьківщина»:

 

За - Олександр Абдуллін.

 

Утримався - Ігор Луценко.

 

«Економічний розвиток»:

 

Не голосував - Ігор Шкіря

 

Позафракційні:

 

Утримався - Борислав Береза.

 

Відсутній - Євген Мураєв.

 

«Детектор медіа»

Фото Сергія Лещенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10142
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Арсен
3424 дн. тому
Если Геращенко - "медийщик" - тогда Телекритика - уважаемое издание. Геращенко никогда не работал в медиа, что вы несёте?
такое
3424 дн. тому
а по-моему, на руку врагу, как раз, приведение всех законодательных и прочих норм в стране, к единому с врагом знаменателю, на руку введение всех тех норм, которе также "единогласно" с руки принимала ПР 16 января и которые потом были названы "диктаторскими". Как тут не вспомнить про те еще, прошлогодние "договоренности", с участием Яценюка, Порошенко, Кличко , Януковича и "российских коллег"....Кстати, ведь и другие нормы подтягиваются под то самое, - как тут не вспомнить, что подобное предполагалось при вступлении Украины в "Таможенный союз" (не в европу). Параллельно, на высшем уровне так и оставлена без внимания ситуация со снятием "ареста" со средств Арбузова... Человек, обративший на это явление внимание прессы (наверное он, по вашему тоже на "руку Москве" действовал?) - зарезан у себя в квартире, лозунги про "гейропу" и действия с сожжением кинотеатра,где якобы должны были в рамках фестиваля показывать ЛГБТ-фильм - очень соответствуют духу и реалиям нынешней российской пропаганды и прошлогодним заявлениям на "Анти-майданах" ПР...Ну а разгул коррупции ,прикрываемый такими затычками рта, как "БублиК" и рассказами, что обращающие на это внимание снова действуют "на руку ворогу", говорит о том, что как раз Бублик и ему подобные любители вешать на людей ярлыки, состоят на службе и работают по кремлевской методичке...
Бублик
3424 дн. тому
Сюмар (хто така? хто її знає?), яка була заступником секретаря РНБО (з якого дива?) мусіла б нарешті зрозуміти, що під час розв'язаної проти України війни її "демократичні соплі" грають на руку ворогу. А може вона й сама грає на руку....?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду