Близко 20 головредів запорізьких видань протестують проти створення Міністерства інформполітики

Близко 20 головредів запорізьких видань протестують проти створення Міністерства інформполітики

5 Грудня 2014
3212

Близко 20 головредів запорізьких видань протестують проти створення Міністерства інформполітики

3212
Близко 20 головредів запорізьких видань протестують проти створення Міністерства інформполітики
Близко 20 головредів запорізьких видань протестують проти створення Міністерства інформполітики

Вчора, 4 грудня, близько 20 запорізьких ЗМІ заявили про свою підтримку заяви журналістського руху «Стоп цензурі!» та звернення Інституту масової інформації (ІМІ) проти створення Міністерства інформаційної політики як нового органа пропаганди, націленого на утиск свободи слова. Про це повідомляє ІМІ.

 

Таке рішення було прийнято головними редакторами низки запорізьких ЗМІ.

 

«Сьогодні, 4 грудня на засіданні правління запорізької обласної організації НСЖУ одним з питань стало звернення ІМІ та руху "Стоп цензурі!" щодо фактичного запровадження в країні державної цензури через створення Міністерства інформації. Одностайно близько 20 головних редакторів запорізьких ЗМІ висловили протест проти створення міністерства, розглядаючи його як новий важіль тиску на свободу медіа», - повідомила голова обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Наталія Кузьменко.

 

ІМІ також повідомляє, що найближчим часом на офіційному сайті організації з'явиться звернення запорізьких журналістів.

 

Нагадаємо, 4 грудня у Кіровограді журналісти вийшли на акцію протесту проти створення Міністерства у справах інформаційної політики.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» новопризначений міністр Юрій Стець заявив, що його міністерство у справах інформаційної політики (МІП), яке може бути створене 5 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України, функціонуватиме тільки на час ведення військових дій на території України.

 

2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

3 грудня на круглому столі в «Українському кризовому медіа-центрі» повідомив Юрій Стець повідомив, що у Міністерстві інформаційної політики, яке невдовзі буде створено, будуть три департаменти, які будуть займатися інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади. Новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, пообіцяв не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань та заявив, що фінансувати нове міністерство можна за рахунок скорочення видатків на державні засоби масової інформації. 

 

Того ж дня стало відомо, що представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович занепокоєна створенням в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

4 грудня Міжнародна федерація журналістів (IFJ) і Європейська федерація журналістів (EFJ)висловили стурбованість у зв'язку зі створенням в Україні державного органу з контролю інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду