Маємо передусім захищати інформаційну безпеку

Маємо передусім захищати інформаційну безпеку

9 Лютого 2021
4597
9 Лютого 2021
16:20

Маємо передусім захищати інформаційну безпеку

Артем Шевченко
Директор Департаменту комунікацій МВС України
4597
Маємо передусім захищати інформаційну безпеку
Маємо передусім захищати інформаційну безпеку

Логіку закриття інформаційних ТБ та онлайн-помийок держави-агресора РФ, які тільки формально були українськими, легко пояснити такою простою юридичною конструкцією. Вона очевидна для юристів і правоохоронців. Сподіваюся, її сприймуть і медійники. Спрощено вона виглядає так.

Завдання усіх правоохоронних органів держави – передусім не допустити кримінального/адміністративного правопорушення і шкоди законним інтересам громадянина, держави, суспільства – тобто превенція. Але якщо цього не вдалося зробити, воно вже відбулося і триває, то завдання усіх правоохоронних органів держави – терміново припинити усіма законними способами карне за законом діяння. Їде це п`яничка за кермом (адмінка). Нападає ґвалтівник чи вбивця на свою жертву (побутовий кримінал). Захоплює російський диверсійний загін Гіркіна ціле 100-тисячне місто Слов`янськ (тероризм). Фінансують структури з РФ и ОРДЛО «українські ТБ-канали», які несуть дезінформацію і пропаганду в інтересах країни-агресора (інформаційний тероризм). Всі ці правопорушення мають бути передусім законно припинені усіма причетними силовими і правоохоронними структурами держави. Після цього починається притягнення до відповідальності: збір всіх доказів, пред'явлення підозр і покарання. Але припинення терористичного прояву чи загрози – це неодмінна умова подальшого існування держави. Що і було зроблено рішенням РНБОУ як конституційного органу. 

Про те, чому життєво необхідно, якщо треба то зі зброєю, оберігати наші телевізійні вежі – тобто інформаційний простір від ворожої агресії, – покажемо скоро у докфільм «Позивний Італієць». Його символ – телевізійна вежа на горі Карачун над Слов'янськом. А сам він про трагедію італійського журналіста Роккелі, російського перекладача Миронова, драму українського добровольця-нацгвардійця Марківа і відповідальність за це країни-агресора РФ.

Джерело: фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4597
Читайте також
11.02.2021 18:53
Тетяна Катриченко, Медійна ініціатива за права людини
4 950
09.02.2021 15:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
10 081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду