Представництво Вєнєдіктова в Україні? В іншому його житті

Представництво Вєнєдіктова в Україні? В іншому його житті

10 Серпня 2019
3084
10 Серпня 2019
19:24

Представництво Вєнєдіктова в Україні? В іншому його житті

Ольга Герасим'юк
перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
3084
Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк на прохання «Детектора медіа» прокоментувала заяви головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова про бажання відкрити українське представництво «Эха Москви».
Представництво Вєнєдіктова в Україні? В іншому його житті
Представництво Вєнєдіктова в Україні? В іншому його житті

Днями в Києві побував головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов і розповів «Стране.ua» про бажання відкрити представництво «Эха Москвы» в Україні, але, мовляв, «поки що закон про мову забороняє нам це зробити». Із цього випливало, що радіостанція планує працювати в українському правовому полі. Члени Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук і Сергій Костинський запевнили, що «Эхо Москвы» дістане відмову у видачі ліцензії. По поверненні до Москви Олексій Венедиктов в ефірі своєї радіостанції заявив, що хоче відкрити українське бюро для постачання контенту в Росію, тому ніяких дозволів і ліцензій української Нацради йому не потрібно. На прохання «Детектора медіа» заяви Олексія Венедиктова прокоментувала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

Я, відверто кажучи, й не помітила би приїзду цього персонажа, якби не спитали. Із країни, де, як він, це називає, «достигнут консенсус не говорить о том, что произошло» в державу, яка лишилася для нього країною «Киевского торта», приїхав нецікавий нікому Вєнєдіктов «голуб» Кремля. Поїв-попив, закусив «Вечірнім Києвом», чомусь дав інтерв’ю (інтерв’ю з журналістом, з провокатором? з ким? з чим?), помріяв, що хтось йому дасть інтерв’ю про «главные ошибки Украины в отношениях с Россией». Напустословив, напускав із кремлівських шпаргалок всяких натяків, які мали би інтерпретуватися, кому як вигідно... Наприклад, щоби назвали його аж «альтернативним каналом зв‘язку між Офісом президента і Кремлем». Підсипав про мовні квоти, які не його діло взагалі. Трохи хотів підгазувать мертву тему. Трохи насмішив – бо він, «главный редактор провинциального в имперских масштабах радио», кумедний у своєму зверхньому пащекуванні. Чистий Хлєстаков. Приїхав, думав, на село. Це все обговорювати – не варто нашого часу...

Представництво Вєнєдіктова в Україні? Ну, десь через півстоліття після виведення російської армії з Донбасу, після повернення Криму, після покаяння перед Україною. Ну, як ще в Сирії простять та й в Солсбері... Коли Сенцова віддадуть і всіх, кого посадили. Тому – це вже, боюся, в іншому його житті. Хоча, хтозна, яким воно буде – язик без кісток...

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3084
Читайте також
14.08.2019 12:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду