Про спроби Венедиктова засунути «Ехо Москви» на український ринок

9 Серпня 2019
2118
9 Серпня 2019
09:31

Про спроби Венедиктова засунути «Ехо Москви» на український ринок

Ігор Соловей
Журналіст-міжнародник
2118
Про спроби Венедиктова засунути «Ехо Москви» на український ринок

Освіжу певні історичні факти для тих хто забув або не знав.

У Венедиктова (та його інвесторів) було кілька спроб засунути на український ринок «Ехо Москви».

Спочатку вони хотіли це зробити під шумок Помаранчевої революції. Таких діячів з Москви було тоді багато - навіть такий «ястреб» українофоб Дмитро Рогозін і той виступав на сцені Майдану в помарачевому шарфику, а також відкривав свій «Українсько-російський центр» і на його відкритті проголошував тости «будем валить режим Путина из Киева!». Хто ж знав, що через кілька місяців вийде неувязочка - центр відкличе його в Москву і відправить.... послом РФ в НАТО! Спалили такого цінного агента на рівному місці. Хоча він залишив замість себе Олега Бондаренка, який попрацював в Києві до 2014 р, а потім перебрався в Москву - приєднавшись до команди, що працювала проти України (звідти його погнали, кажуть вкрав гроші у Суркова).

Друга спроба - часи Януковича. 

Отримавши відмову від Ющенка Ехо почало окучувати Ганну Герман, яка була в команді Януковича - і вона їм клялась і обіцяла відкрити радіостанцію - але як тільки вони переможуть на виборах. Тому Ехо піарило Януковича як тільки могло. Але і тут невдача: поки Яник був в опозиції то Ехо, яке б мочило конкурента, було їм потрібне. А як тільки він став президентом - то непідконтрольний їм ресурс став непотрібним, бо був небезпечним. Тому росіяни вчергове пролетіли.

В часи Порошенка вони в Україну навіть не сунулись, бо знали що їм нічого не світить.

Тепер при Зеленському нова спроба. Зв'язник Кремля Венедиктов возить через кордон листи від АП РФ з варіантами звільнення Кіріла Вишинського (російський штик в РІА Новості Україна - медаль «За возвращєніє Крима» і тп) на Банкову. Там він знайшов вдячні вуха (напевно, у якогось з помічників президента який мріє і далі продавати «Сватів» в РФ, або іншого генія інформаційних технологій, який зливає «дезу» українським ЗМІ) - їм він ймовірно «продає» доступ українського контенту на російский ринок - про що каже в інтерв'ю: «Мої журналісти тут в Україні, яких я верифікував, повинні гнати думки різних політичних сил в Росію».

Тільки даремно думати, що тут можна переграти росіян: їх 4 години ефіру української студії (незрозумілої спрямованості) на російську аудиторію - як горох об стінку російської пропагандистської машини. 

Передайте плз на печерські пагорби: якщо ви один раз запустите цих щурів, то ви їх вже не витравите: вони винесуть всі меблі, а потім і вас виселять з хати. 
Основна мета - створити прецедент із зміни мовного закону (хоча позиція Зе в цьому плані так і залишилась розмитою), а також отримати прямий доступ до українських вух. Що таке «Ехо Москви», прекрасно описав Айдер Муждабаєв: «збір кримнашистів і агентури Кремля та Лубянки, яка маскується на газпромівські гроші під великих лібералів».

Шановні Зе команда - не зробіть помилку, за яку доведеться дорого розплачуватись.

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду