Телеканал ZIK заявляє про тиск губернатора Горбаля (+ВІДЕО)

18 Листопада 2010
26597
18 Листопада 2010
19:13

Телеканал ZIK заявляє про тиск губернатора Горбаля (+ВІДЕО)

26597
Телеканал ZIK заявляє про тиск губернатора Горбаля (+ВІДЕО)

На телеканал ZIK чиниться тиск. Про це 17 листопада у прямому ефірі програми «Хто тут живе?» заявив її ведучий, генеральний продюсер телеканалу Дмитро Добродомов.

 

Дмитро Добродомов звинувачує в тискові обласну владу, зокрема керівника управління преси та інформації Володимира Бойка. В інтрев'ю газеті «Експрес» Дмитро Добродомов стверджує, що пан Бойко в обмін на пролонгацію договору про мовлення з 21.00 до 24.00, укладеного із ОДТРК, термін дії якого закінчується через 1,5 року, заявив, що ZIK повинен «правильно висвітлювати діяльність влади, а також не допустити опозицію в ефір». Крім того, від нього будуть щодня надходити завдання, які на каналі зобов'язані будуть виконувати.

 

«Пан Бойко отримав категоричну відмову, позаяк завдання телеканалу - це професійна й, основне, об'єктивна журналістська робота. Реакція помічника губернатора була радикальною, мовляв, у такому разі ZIK дуже швидко попрощається з ефірним мовленням на 12 ТВК, а також залишиться без офісно-студійних приміщень, які орендуємо», - сказав Дмитро Добродомов.

 

ТК очікує коментар від Володимира Бойка.

 

Нагадаємо, що телекомпанія «Міст ТБ» (телеканал ZIK) володіє ліцензією на 4 години ефірного мовлення на добу (з 04:00 до 06:00 і з 12:00 до 14:00 у будні та з 02:00 до 06:00 у вихідні) на 12 ТВК у Львові, де також мовлять Львівська ОДТРК і комунальна телекомпанія «Львів-ТБ». Крім того, ZIK мовить в ефірі Львівської ОДТРК у прайм-таймі з 21:00 до 24:00.

 

Після виходу програми, де фігурантом журналістського розслідування був штатний радник Василя Горбаля, Дмитрові Добродомову по телефону погрожували, тож канал був змушений винайняти для нього приватну охорону. «Зрештою, зі слів знайомих депутатів і журналістів, пан Горбаль уже чи не відкрито говорить, що непоступливий телеканал скоро зникне, позаяк зробити це для нього не є проблемою. Якщо тиск не припиниться, а телеканал таки спробують викинути з ефіру, ми змушені будемо захищатися всіма доступними, але законними методами», - заявив Дмитро Добродомов.

 

Як писала раніше ТК, Дмитро Добродомов звертався до СБУ і правоохоронців через погрози.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26597
Читайте також
18.11.2010 16:24
Василь Плахтій, газета «Експрес»
47 837
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
user
4907 дн. тому
Добродомов взагалі б мав помовчати, оскільки у природі (юридично) не існує такої структури як ZIK. Є ТРК "Міст". І не можу зрозуміти, поправки до чиєї ліцензії "запорола" недавно Нацрада: адже ZIK -- це фантом, а реально є ліцензія "Моста"
Серж (Lviv)
4907 дн. тому
Якщо взяти до уваги, що Добродомов вихованець "Експресу", пройшов піарну школу Починка, то відповідно можна розцінити весь той "кіпиш", який тут піднято. А до речі, вже не раз було написано про грубіі наїзди-заказухи, практиковані тим ЗІКом під час виборчої компанії, примітивні передачі., проведені тим же Добродомовим..
колега
4907 дн. тому
Володю Бойко знаю давно, а про те, що він міг комусь там чимсь погрожувати, чую вперше. Повна дурня. Не розумію, навіщо весь цей цирк пану Добродомову.
micka
4907 дн. тому
взагалі то горб*ль це не є влада - це намісник з києва, його у львові ніхто не вибирав, а от грохнути справді можуть, якщо буде багато пиз*іти і скоро побачимо некрологи, ну зовсім скоро
micka
4907 дн. тому
та простіше грохнути горб*ля сподіваюся йому вже показали цей комент і він вже встиг обіс*атися
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду