Генпродюсер телеканалу ZIK звернувся до СБУ та правоохоронців через погрози (ДОПОВНЕНО)

27 Жовтня 2010
17897
27 Жовтня 2010
17:28

Генпродюсер телеканалу ZIK звернувся до СБУ та правоохоронців через погрози (ДОПОВНЕНО)

17897
Генпродюсер телеканалу ZIK звернувся до СБУ та правоохоронців через погрози (ДОПОВНЕНО)

Генеральний продюсер телеканалу ZIK та ведучий програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов подав заяви до управління СБУ у Львівській області та обласної прокуратури з проханням відреагувати на факти телефонних погроз від невідомих осіб. Також журналіст звернувся до правоохоронців із проханням про захист його та членів сім'ї. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

У своїй заяві до правоохоронців Дмитро Добродомов зазначив, що після виходу в ефір програми «Хто тут живе?», до нього почали надходити телефонні дзвінки від невідомих осіб із погрозами на кшталт: «Ти розумієш, із ким ти зв'язався? Якщо й надалі зніматимеш серйозних людей, то дограєшся» і т.д. Невідомі не уточнювали, кого саме вони мали на увазі під «серйозними людьми», однак зважаючи на те, що програма журналістських розслідувань викриває факти корупції серед місцевих чиновників, то мова, ймовірно, йде про фігурантів програми. «Зважаючи на суспільний резонанс програми "Хто тут живе?", вважаю ці погрози цілком реальними, тому прошу вжити відповідних заходів», - йдеться у заяві пана Добродомова до правоохоронних органів.

 

За словами заявника, минув тиждень після подачі заяви, однак ніхто ані з прокуратури, ані з СБУ, ані з міліції (куди було переадресовано заяву) не сконтактувався з ним, аби бодай поцікавитися, чи з ним усе гаразд і дізнатися деталі (хоча у заяві навіть вказані номери телефонів, з яких погрожували). У коментарі журналістам телеканалу ZIK представники обласної прокуратури наголосили, що заява, згідно з встановленим законом терміном, перебуває на розгляді. В обласному СБУ повідомили, що переадресували її в міліцію та відправили на телеканал листом відповідну відповідь.

 

Через бездіяльність правоохоронців Дмитро Добродомов вдався до послуг приватної охорони, а також відправив дітей подалі зі Львова. Він припускає, що міліція поводиться так через те, що фігурантами найближчих випусків програми будуть саме високопосадовці із цих правоохоронних структур, про що їм нині вже відомо.

 

«Хочу запевнити всіх майбутніх героїв наших програм, що подібна форма тиску на нас є неприпустимою і водночас безнадійною, позаяк бажаного результату для майбутніх героїв наших розслідувань не принесе. До речі, серед цих погроз пролунала й така, мовляв, "після виборів ZIK швидко викинуть з ефіру, бо це справа одного дня"», - зазначив генпродюсер телеканалу.

 

Програма «Хто тут живе?» транслюється у прямому ефірі, а фігуранта розслідувань обов'язково запрошують у студію, аби він мав можливість прокоментувати все побачене в сюжетах. «Якщо ж фігуранти розслідування вважають, що ми порушуємо закон чи використовуємо якісь незаконні методи при підготовці наших матеріалів, а чи навіть зводимо наклепи, то подібні суперечки вирішуються виключно у судовому порядку, як це робиться у будь-якій цивілізованій державі», - сказав Дмитро Добродомов.

 

Керівник прес-центру ГУ МВС у Львіській області Денис Харчук у коментарі ТК зазначив, що заява Дмитра Добродомова, яку переслали з СБУ і прокуратури, до них надійшла лише сьогодні. «Наразі заява на розгляді у начальника управління. Я особисто зателефонував Дмитру Добродомову і сказав, що найближчим часом повідомлю йому про результат розгляду його заяви», - сказав Денис Харчук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду