Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесли на вересень

5 Серпня 2009
27320
5 Серпня 2009
12:13

Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесли на вересень

27320
Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесли на вересень

4 серпня при черговому розгляді справи за позовом Індустріального телевізійного комітету проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо оскарження мовних рекомендацій суд прийняв рішення перенести засідання на 22 вересня. Перенесення дати відбулося через відпустку представника Нацради, про що було подано клопотання відповідача, повідомляє прес-служба ІТК.

 

Це вже не перше перенесення засідання суду. У серпні 2008 року засідання було перенесено через невиконання відповідачем рішення суду, відповідно до якого Нацрада мала повідомити у «Віснику Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення» про судову справу з ІТК. У жовтні того ж року - через відпустку представника Нацради. Таким чином, з моменту подання позову ІТК проти Нацради з 10 червня 2008 року розгляду справи по суті ще не було.

 

Нагадаємо, що в Адміністративному суді Києва ІТК оскаржує рішення про мовні рекомендації Нацради, оскільки вважає, що регуляторний орган не має повноважень визначати мовні питання, а це є прерогативою Верховної Ради.

 

На думку ІТК, це рішення Національної ради не відповідає ч. 2 ст. 19 Конституції України (прийняття рішення є перевищенням повноважень Нацради) та ч. 4 ст. 10 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка передбачає для загальнонаціонального мовлення частку ефірного часу, коли мовлення ведеться українською мовою, не менше 75% загального обсягу добового мовлення. Крім того, Національна рада не дотрималася процедур прийняття та оприлюднення регуляторного акту, передбачених законом «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27320
Читайте також
03.07.2009 13:00
Микола Владзімірський
, для «Детектор медіа»
30 097
24.06.2009 08:36
Вадим Дивнич
, для «Детектор медіа»
45 014
28.03.2009 10:37
Михайлина Скорик, «Главред»
17 929
24.03.2009 07:24
Станіслав Шумлянський
, для «Детектор медіа»
28 150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду