Розгляд справи за позовом ІТК проти Нацради зупинено, доки Нацрада офіційно не оприлюднить оголошення про позов

18 Лютого 2009
26297
18 Лютого 2009
14:09

Розгляд справи за позовом ІТК проти Нацради зупинено, доки Нацрада офіційно не оприлюднить оголошення про позов

26297
Розгляд справи за позовом ІТК проти Нацради зупинено, доки Нацрада офіційно не оприлюднить оголошення про позов
13 лютого відбулося попереднє засідання суду по справі щодо скасування рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення стосовно правил мовлення у дні жалоби за позовом Індустріального телевізійного комітету до Нацради. Про це «ТК» повідомили у прес-службі ІТК.
 
За результатами попереднього слухання було ухвалено зупинити розгляд справи та зобов’язати Нацраду офіційно опублікувати оголошення про оскарження рішення щодо правил мовлення у дні жалоби в «Офіційному віснику» або в газеті «Урядовий кур’єр». Після офіційного опублікування Нацрадою оголошення про оскарження рішення справу буде поновлено за клопотанням сторін чи суду.
 
«На попередньому засіданні суд з’ясував, що дане рішення є нормативно-правим актом і, у зв’язку з цим, згідно з указом Президента України “Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності”, потребує офіційного оприлюднення Нацрадою в “Офіційному віснику” або в газеті “Урядовий кур’єр”, але цього не було здійснено», – зазначила Галина Танчак, голова юридичного комітету ІТК та представник ІТК по даній справі у суді. Відтак, суд зобов’язав Нацраду офіційно оприлюднити оголошення про оскарження.
 
Позов проти Нацради ІТК подав 15 січня 2009 року до Київського окружного адміністративного суду. Через суд ІТК намагається скасувати рішення № 1101 «Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті» від 11 червня 2008 року.
 
Причинами позову, які викладені в позовних вимогах, є те, що, на думку позивача:
 
– ІТК був позбавлений права брати участь в розробці правил щодо мовлення у дні трауру, що є порушенням прав ІТК, визначених ст. 6 ЗУ «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» та статутом;                   
 
– це рішення прийняте без дотримання процедури його прийняття відповідно до ЗУ «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності»;
 
– рішення не набрало чинності, оскільки не оприлюднене у встановленому Законом поряду, а саме: шляхом опублікування в «Офіційному віснику» та у газеті «Урядовий кур'єр»;
 
– Нацрада не наділена повноваженнями визначати правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду