detector.media
05.08.2009 12:13
Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесли на вересень

4 серпня при черговому розгляді справи за позовом Індустріального телевізійного комітету проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо оскарження мовних рекомендацій суд прийняв рішення перенести засідання на 22 вересня. Перенесення дати відбулося через відпустку представника Нацради, про що було подано клопотання відповідача, повідомляє прес-служба ІТК.

 

Це вже не перше перенесення засідання суду. У серпні 2008 року засідання було перенесено через невиконання відповідачем рішення суду, відповідно до якого Нацрада мала повідомити у «Віснику Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення» про судову справу з ІТК. У жовтні того ж року - через відпустку представника Нацради. Таким чином, з моменту подання позову ІТК проти Нацради з 10 червня 2008 року розгляду справи по суті ще не було.

 

Нагадаємо, що в Адміністративному суді Києва ІТК оскаржує рішення про мовні рекомендації Нацради, оскільки вважає, що регуляторний орган не має повноважень визначати мовні питання, а це є прерогативою Верховної Ради.

 

На думку ІТК, це рішення Національної ради не відповідає ч. 2 ст. 19 Конституції України (прийняття рішення є перевищенням повноважень Нацради) та ч. 4 ст. 10 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка передбачає для загальнонаціонального мовлення частку ефірного часу, коли мовлення ведеться українською мовою, не менше 75% загального обсягу добового мовлення. Крім того, Національна рада не дотрималася процедур прийняття та оприлюднення регуляторного акту, передбачених законом «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY