«Відео Інтернешнл» готова судитися з «1+1» і СМЕ

6 Січня 2009
25405
6 Січня 2009
11:55

«Відео Інтернешнл» готова судитися з «1+1» і СМЕ

25405
<strong>«Відео Інтернешнл» готова судитися з «1+1» і СМЕ</strong>
Рекламна група «Відео Інтернешнл» готова позиватись до медіакорпорації Central European Media Enterprises, яка володіє телеканалом «1+1», у разі невиконання корпорацією фінансових зобов’язань, пов’язаних із припиненням відносин із «ВІ». Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор сейлз-хауса «Відео Інтернешнл – Пріоритет» В’ячеслав Булавін.
 
«Раніше я не раз висловлював сподівання на те, що СМЕ чітко виконуватиме взяті на себе зобов’язання перед групою “Відео Інтернешнл”, а ініційоване групою СМЕ припинення відносин пройде за сценарієм  “цивілізованого розлучення”. Це сподівання не полишає мене й зараз. Але з кожним днем у мене посилюється передчуття, що мої сподівання можуть не виправдатись. Група “Відео Інтернешнл”, зі свого боку, належним чином виконала всі свої зобов’язання, передбачені домовленостями з СМЕ. Але у відповідь ми стикаємось із ігноруванням наших прав та інтересів із боку СМЕ», - сказав пан Булавін. За його словами, «Пріоритет» має намір дочекатись остаточних даних вимірювань за грудень 2008 року, звірить усі сумарні показники та цифри і таким чином «закриє» останній місяць року і весь рік.
 
«Ми вважаємо, що група СМЕ має всі можливості вирішити питання цивілізовано, відповідно до духу і букви укладених із групою “Відео Інтернешнл” контрактів, і виконати всі передбачені контрактами фінансові зобов’язання. Щонайменше на знак поваги до більш ніж десятирічного плідного співробітництва з нашою групою та тих результатів, якими можна пишатися», - коментує В’ячеслав Булавін.  За його словами, у разі, якщо до кінця святкових канікул СМЕ не виявить бажання врегулювати конфлікт за взаємною згодою, «ВІ» готова звертатись до суду, ймовірно – міжнародного.
 
Нагадаємо, співпраця між «ВІ Пріоритет» та «1+1» мала тривати щонайменше до кінця 2011 року. Водночас нещодавно СМЕ оголосила про припинення відносин із групою «Відео Інтернешнл» з 1 січня року,  зазначивши, що витрати, пов’язані зі зміною схеми продажів реклами на «1+1», становитимуть $10 млн. Тим часом, за словами В’ячеслава Булавіна, фінансові зобов’язання СМЕ перед «Пріоритетом» становлять значно більшу суму.
 
«Група СМЕ прекрасно знає, що сума їхніх фінансових зобовязань перед групою “Відео Інтернешнл” у разі припинення співпраці є значно вищою за озвучену ними. Назвати цю цифру прямо зараз я не можу, оскільки вона ще точно не обчислена – вона має врахувати показники діяльності у грудні 2008 року», - каже пан Булавін. За його словами, існує не один, а щонайменше чотири контракти між «ВІ», «Пріоритетом», СМЕ та «1+1», і в деяких із них вказана значно більша за 10 мільйонів доларів сума.
 
Як повідомив пан Булавін, «ВІ – Пріоритет» не продовжував договорів із телеканалами на 2009 рік, оскільки це фінансово невигідно: обслуговування невеликого каналу потребує таких самих ресурсів, як і обслуговування великого, а доходи від нього значно менші. Протягом деякого періоду компанія займатиметься дослідженнями телевізійного ринку; можливе скорочення штату та інших витрат. «За цей час може змінитись багато що. Криза може дуже сильно змінити телеландшафт», - припускає В’ячеслав Булавін та зазначає, що в майбутньому «Пріоритет» може відновити роботу як сейлз-хаус.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25405
Читайте також
29.01.2009 11:12
Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
12 181
16.01.2009 17:39
Евгения Продаева
20 543
25.12.2008 20:29
Евгения Продаева
24 778
09.12.2008 12:18
Евгения Продаева
47 355
08.12.2008 12:39
Максим Лазебник, Sostav.ua
11 496
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5584 дн. тому
Жлобы, вот жлобы-то.... Ведущие свои же на них в суд подали, теперь партнеры подают....
Sonya
5585 дн. тому
Кварца цыгане, видать, не раз опускали... опытный)
genius007
5586 дн. тому
Ну ладно Сырбу и Ко (румыны ведь, что с них возьмешь?!), но вот Ткаченко мог бы вести себя как нормальный хомо сапиенс. Или тоже {CENSORED}?
H2O
5587 дн. тому
красиво ухаживают за девушкой, милейший, а бизнес ведут, чётко следуя договорным обязательствам на взаимовыгодных условиях, принося прибыль. в данном случае - не малую. а личные претензии к Булавину под огого!!!! ))) "всех своих клиентов растерял" звучит по меньшей мере нелепо. при наличии подписанных контрактов, суд не станет рассматривать этническое происхождение сторон. "плюсы" откровенно сели в лужу и отделаться легким испугом уже не получится.
Кварц
5588 дн. тому
Ну-ну... пусть Видак попробует потягаться с цыганом :)) Он сделает так, что Видак ещё ему останется должен... А Булавин уж больно щёки раньше раздувал - так пыжился, что всех своих клиентов растерял. Бизнес надо вести красиво!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду