Азаров доручив Держкомтелерадіо розібратися з відключенням ТВі

9 Жовтня 2012
7342
9 Жовтня 2012
15:48

Азаров доручив Держкомтелерадіо розібратися з відключенням ТВі

7342
Хоча Держкомтелерадіо не опікується провайдерами і приватними мовниками
Азаров доручив Держкомтелерадіо розібратися з відключенням ТВі

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександру Курдіновичу вивчити питання ретрансляції програм телеканалу ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» (логотип ТВі) у кабельних мережах.

 

З відповідним проханням глава уряду звернувся і до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

 

Микола Азаров доручив провести 10 жовтня нараду, на якій ґрунтовно розглянути це питання, враховуючи всі його аспекти.

 

Як відомо, у підпорядкуванні Держкомтелерадіо перебувають лише державні телерадіокомпанії та видавництва. Регулюванням діяльності провайдерів займається Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка, втім, є спеціальним конституційним органом, що не підпорядковується уряду.

 

Гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький у коментарі «ЛігаБізнесІнформ» повідомив, що йому нічого не відомо про нараду: «Мене ніхто не запрошував. Я планував завтра бути за кордоном, де у мене заплановані дуже важливі зустрічі. Якщо мене запросять, можливо, я їх скасую».

 

Відповідаючи на питання, що змусило Миколу Азарова відреагувати на ситуацію навколо телеканалу ТВі, пан Княжицький припустив: «Оскільки дуже багато західних спостерігачів і політиків впевнені, що наше відключення пов'язано з виборчою кампанією, можливо, влада хоче добре виглядати перед виборами. А може, вони таким чином реагують на наше офіційне звернення. Я не знаю. Справа в тому, що президент вже давав доручення Нацраді розібратися з цим питанням, але Нацрада не сказала нічого, крім абсурдних тез, що не має до цього ніякого відношення і не може на це вплинути. Чи закінчиться це доручення Азарова чимось ефективним, я не знаю».

 

Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили кабельні мережі по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Провівши спеціальний моніторинг, Нацрада визнала, що ТВі є лідером за відключеннями у мережах провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду