Азаров заявив ОБСЄ, що скандал з ТВі «не вартий виїденого яйця»

16 Жовтня 2012
5904
16 Жовтня 2012
11:44

Азаров заявив ОБСЄ, що скандал з ТВі «не вартий виїденого яйця»

5904
Азаров заявив ОБСЄ, що скандал з ТВі «не вартий виїденого яйця»

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що керівництву телеканалу ТВі вигідно представляти скандал з телеканалом як політичний. Про це прем'єр заявив під час зустрічі з керівником Міжнародної місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за організацією і проведенням виборів в України Одрі Гловер, повідомляє УНІАН.

 

«Не можу не сказати про єдину скандальну справу з каналом ТВі. Скандал цей виїденого яйця не вартий, за великим рахунком», - сказав Микола Азаров. Він зазначив, що уряд не має жодного стосунку до цього скандалу, а цей телеканал має невелику частку телеглядачів. «Його вплив на інформаційне поле нікчемний. Скажімо, число глядачів, які дивляться цей канал, приблизно в 100 разів менше, ніж число глядачів, які дивляться наші основні інформаційні канали», - підкреслив пан Азаров.

 

Прем'єр зазначив, що під час скандалу, пов'язаного з телеканалом ТВі, були господарські спори між провайдером і керівництвом каналу. «Проте керівництво каналу порахувало для себе дуже ефективним представити справу, неначе це політичне переслідування. В Україні працюють понад 700 телеканалів, і ось навіщо уряду займатися каналом, який взагалі нічого не вартий. І чому інші 700 каналів не порушують це питання. Ну, напевно, логічно ж, що із 700 все нормально, а з одним ні. У чому справа? І з цих 700 - 2/3, напевно, опозиційних. І ось ці не чіпали, а чіпали тільки один», - підкреслив пан Азаров.

 

Раніше Микола Азаров висловлював занепокоєння результатами проведеного Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення моніторингу провайдерів програмної послуги щодо вилучення деяких телеканалів із пакетів програм, зокрема й телеканалу ТВі. Моніторинг свідчив про те, що ТВі є лідером за відключеннями у мережах провайдерів. Тож 10 жовтня Микола Азаров запропонував Нацраді разом з провайдерами програмної послуги переглянути принципи формування пакетів на користь вітчизняних мовників.

 

Генеральний директор TВi Микола Княжицький заявив, що після втручання прем'єр-міністра України Миколи Азарова лише одна кабельна мережа (з міста Шепетівка) вирішила повернути TВi до трансляції у своїй мережі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5904
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4212 дн. тому
Азаров абсолютно прав! Этот скандал - фарс и фальшивка, такая-себе политическая тактика. Не забываем, что гендеректор ТВi - будущий дупутат...
Noser
4213 дн. тому
Азаров абсолютно неадекватна людина
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду