detector.media
09.10.2012 15:48
Азаров доручив Держкомтелерадіо розібратися з відключенням ТВі
Хоча Держкомтелерадіо не опікується провайдерами і приватними мовниками

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександру Курдіновичу вивчити питання ретрансляції програм телеканалу ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» (логотип ТВі) у кабельних мережах.

 

З відповідним проханням глава уряду звернувся і до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

 

Микола Азаров доручив провести 10 жовтня нараду, на якій ґрунтовно розглянути це питання, враховуючи всі його аспекти.

 

Як відомо, у підпорядкуванні Держкомтелерадіо перебувають лише державні телерадіокомпанії та видавництва. Регулюванням діяльності провайдерів займається Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка, втім, є спеціальним конституційним органом, що не підпорядковується уряду.

 

Гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький у коментарі «ЛігаБізнесІнформ» повідомив, що йому нічого не відомо про нараду: «Мене ніхто не запрошував. Я планував завтра бути за кордоном, де у мене заплановані дуже важливі зустрічі. Якщо мене запросять, можливо, я їх скасую».

 

Відповідаючи на питання, що змусило Миколу Азарова відреагувати на ситуацію навколо телеканалу ТВі, пан Княжицький припустив: «Оскільки дуже багато західних спостерігачів і політиків впевнені, що наше відключення пов'язано з виборчою кампанією, можливо, влада хоче добре виглядати перед виборами. А може, вони таким чином реагують на наше офіційне звернення. Я не знаю. Справа в тому, що президент вже давав доручення Нацраді розібратися з цим питанням, але Нацрада не сказала нічого, крім абсурдних тез, що не має до цього ніякого відношення і не може на це вплинути. Чи закінчиться це доручення Азарова чимось ефективним, я не знаю».

 

Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили кабельні мережі по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

Провівши спеціальний моніторинг, Нацрада визнала, що ТВі є лідером за відключеннями у мережах провайдерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY