Радіо «Мелодія» виграло суд у Нацради

28 Вересня 2009
27380
28 Вересня 2009
17:13

Радіо «Мелодія» виграло суд у Нацради

27380
Радіо «Мелодія» виграло суд у Нацради

Харківський окружний адміністративний суд прийняв постанову у справі за позовом АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним її рішення про анулювання ліцензії. Цю інформацію, оприлюднену інтернет-виданням «Обозреватель», «Детектор медіа» підтвердив співвласник радіомережі Станіслав Карпій, уточнивши, що суд ухвалив рішення 25 вересня.

 

Як повідомив «Обозревателю» начальник юридичного відділу АТ «Онікс» Олександр Крижний, позов задоволений у повному обсязі. Визнане недійсним рішення Національної ради №1665 від 2 вересня 2009 року про анулювання ліцензії, а також частково недійсним рішення Нацради № 2225 від 17 грудня 2008 року, згідно з яким був нарахований ліцензійний збір.

 

За словами Олександра Крижного, закон «Про телебачення і радіомовлення» вимагає сплати ліцензійного збору за продовження ліцензії на ефірне мовлення на строк не менше 7 років. Але рішенням Нацради від 17 грудня 2008 року передбачалося продовження ліцензії на строк «до вступу в дію судового рішення у справі», а таке визначення строку дії ліцензії не можна вважати продовженням ліцензії на строк не менше 7 років. Відповідно, вимога Національної ради про сплату ліцензійного збору є протиправною.

 

Якщо не буде апеляційного оскарження, постанова суду набуде чинності через 10 днів. Як повідомили ТК в Національній раді, письмових підтверджень про виграш «Оніксом» справи до них не надходило. У разі отримання такого підтвердження Нацрада обов'язково оскаржуватиме судове рішення.

 

Нагадаємо, 2 вересня Нацрада ухвалила рішення анулювати ліцензію АТ «Онікс» (радіо «Мелодія»). На вимогу  Генеральної прокуратури України Нацрада скасувала власне рішення про продовження ліцензії АТ «Онікс» у зв'язку з несплатою ліцензійного збору.

 

4 вересня Харківський окружний адміністративний суд виніс ухвалу, якою зупинив дію цього рішення Національної ради про анулювання ліцензії.

 

Завтра, 29 вересня, в Нацраді має відбутися засідання, на якому вирішать долю інших боржників ліцензійного збору, серед яких Національна телекомпанія України, ТОВ «ТРК Столиця» (м. Київ, радіостанція «Перець ФМ»), ТОВ «ТРК НБМ-Радіо» (м. Київ, радіостанція «Радіо 5 - Ретро ФМ»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду