detector.media
28.09.2009 17:13
Радіо «Мелодія» виграло суд у Нацради

Харківський окружний адміністративний суд прийняв постанову у справі за позовом АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним її рішення про анулювання ліцензії. Цю інформацію, оприлюднену інтернет-виданням «Обозреватель», «Детектор медіа» підтвердив співвласник радіомережі Станіслав Карпій, уточнивши, що суд ухвалив рішення 25 вересня.

 

Як повідомив «Обозревателю» начальник юридичного відділу АТ «Онікс» Олександр Крижний, позов задоволений у повному обсязі. Визнане недійсним рішення Національної ради №1665 від 2 вересня 2009 року про анулювання ліцензії, а також частково недійсним рішення Нацради № 2225 від 17 грудня 2008 року, згідно з яким був нарахований ліцензійний збір.

 

За словами Олександра Крижного, закон «Про телебачення і радіомовлення» вимагає сплати ліцензійного збору за продовження ліцензії на ефірне мовлення на строк не менше 7 років. Але рішенням Нацради від 17 грудня 2008 року передбачалося продовження ліцензії на строк «до вступу в дію судового рішення у справі», а таке визначення строку дії ліцензії не можна вважати продовженням ліцензії на строк не менше 7 років. Відповідно, вимога Національної ради про сплату ліцензійного збору є протиправною.

 

Якщо не буде апеляційного оскарження, постанова суду набуде чинності через 10 днів. Як повідомили ТК в Національній раді, письмових підтверджень про виграш «Оніксом» справи до них не надходило. У разі отримання такого підтвердження Нацрада обов'язково оскаржуватиме судове рішення.

 

Нагадаємо, 2 вересня Нацрада ухвалила рішення анулювати ліцензію АТ «Онікс» (радіо «Мелодія»). На вимогу  Генеральної прокуратури України Нацрада скасувала власне рішення про продовження ліцензії АТ «Онікс» у зв'язку з несплатою ліцензійного збору.

 

4 вересня Харківський окружний адміністративний суд виніс ухвалу, якою зупинив дію цього рішення Національної ради про анулювання ліцензії.

 

Завтра, 29 вересня, в Нацраді має відбутися засідання, на якому вирішать долю інших боржників ліцензійного збору, серед яких Національна телекомпанія України, ТОВ «ТРК Столиця» (м. Київ, радіостанція «Перець ФМ»), ТОВ «ТРК НБМ-Радіо» (м. Київ, радіостанція «Радіо 5 - Ретро ФМ»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY