Колектив UBC надіслав Геннадію Васильєву звернення щодо порушення трудового законодавства

14 Жовтня 2008
14874
14 Жовтня 2008
13:56

Колектив UBC надіслав Геннадію Васильєву звернення щодо порушення трудового законодавства

14874
Колектив UBC надіслав Геннадію Васильєву звернення щодо порушення трудового законодавства
Співробітники телеканалу UBC (ТзОВ«Телеканал-100») надіслали свої вимоги до власника компанії – депутата Геннадія Васильєва. У своєму листі вони звертають увагу на порушення трудового законодавства на підприємстві.
 
Як розказав у коментарях «ТК» голова осередку Київської незалежної медіа профспілки на каналі Андрій Деркач, колектив прийняв рішення звернутись саме до Геннадія Васильєва, оскільки за їхніми даними саме він є реальним власником контрольної частки у «Телеканалі-100» (UBC): «Юридично там є два засновники: така собі Марина Творогова та компанія «Симетрія». Ця компанія за нашими даними через афілійовані компанії належить пану Васильєву. У нас є такі дані з достатньо авторитетних джерел. До того ж на користь цієї інформації свідчить і те, що ця управлінська структура, якій підпорядковується «Телеканал 100», знаходиться за тією ж адресою, що і приймальня депутата Геннадія Васильєва».
 
Зокрема у зверненні трудовий колектив вимагає скасувати Положення про оплату праці працівників ТОВ «Телеканал-100» від 1 вересня 2007 року як таке, що підписане не уповноваженими на те трудовим колективом особами, та виплатити кожному працівнику заробітну плату в розмірі, аналогічному його зарплатні за cерпень 2008 року. Як уже повідомляла «ТК», у цьому положенні йдеться про те, що 50% заробітної плати є ставкою, а інша половина – премією.
 
Також, ідеться у зверненні, проведення змін у виробництві і умовах праці можливе лише через 2 місяці з моменту оголошення їх конкретному працівникові, як того вимагає частина 3 статті 32 Кодексу законів про працю України: «З цієї дати можна впроваджувати переведення працівників, зміну режиму роботи, розмірів оплати праці тощо», - йдеться у зверненні. Також співробітники каналу звертають увагу власника на те, що змінювати норми праці є можливим лише за погодженням із профспілковою організацією. Окрім цього, колектив каналу вимагає укладати трудові договори з фізичними особами, які фактично перебувають у трудових відносинах із каналом (працюють, у тому числі за договорами підряду, з використанням матеріалів каналу, його обладнання, приміщень, і фактично підлягають Правилам внутрішнього трудового розпорядку для працівників ТОВ «Телеканал-100»), без їх юридичного оформлення або виплатити їм компенсацію в розмірі місячної оплати їх роботи (середня за 2 останні місяці) у разі припинення правовідносин із ними за ініціативою ТзОВ «Телеканал-100».
 
Також співробітники каналу у своїх вимогах звертають увагу на те, що згідно зі статтею 5 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» вищенаведені вимоги мають бути розглянуті протягом трьох днів з моменту їх одержання
 
Копія листа була надіслана до Генеральної прокуратури та комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформації.
 
Андрій Деркач наголосив на тому, що сподівається, отримати відповідь від пана Васильєва, інакше   осередок профспілки подаватиме позов до суду: «Я сподіваюсь що йому вистачить прагматизму та здорового глузду вирішити цей конфлікт, який виник через недолугі та не фахові дії управлінців ( я кажу не лише про гендиректора та генпродюсера, а і тих людей, що над ними), не доводячи його до суду. Я сподіваюсь, що буде саме так, і нам не доведеться займатись тривалою судовою тяганиною. В цьому зацікавлені всі, хто працює на каналі, сподіваюсь, що пан Васильєв також».
 
 «ТК» звернулася по коментар до приймальні Геннадія Васильєва і чекає на відповідь.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14874
Читайте також
24.12.2008 11:39
Юліан Зарембовський, для «Детектор медіа»
15 815
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
big fan
5674 дн. тому
Генадий Андреевич скажите , что это не правда. Что наговаривают на вас злые языки... А мы им покажем где раки зимуют. Интересно они придумали где зимовать будут))))
зланемерянна
5674 дн. тому
так тупо морозиться , это уметь надо... Real Donetsk Gangster
Этапом из Твери
5674 дн. тому
Васильев всегда делает вид, что он не в курсе. Когда в 2004 г. нагибали "Волю-кабель", садили директора за решетку, генпрокурор Васильев тоже делал вид, что он не в курсе. А цена вопроса была - включить в киевский соцпакет, где не было свободного места, его васильевский КРТ. Да и вообще, кто вам сказал что это его Васильева телеканалы? ))) Смешные люди тут в Киеве - пытаются с донецким братком Васильевым тягаться! Может еще хотите, чтоб Васильев собственность, нажитую непосильными прокурорскими взятками, показал и налоги стал платить честно?
Васильев не в курсе
5674 дн. тому
Васильев не в курсе
Я И ТОЧКА
5675 дн. тому
ХЕ-ХЕ А ДЛЯ НИХ ВАКАНСИЙ ТОЛЬКО В ЖО-Е ИЛИ В ДУПЛУ.
1000000%
5675 дн. тому
ДА УЖ ! И ТЕПЕРЬ ЭТИ {CENSORED} ЛЮДИШЬКИ ПРОСЯТ У СВОЕГО ИНВЕСТОРА ДЕНЬГИ! Я БЫ ПРИНЦИПИАЛЬНО НЕ ДАЛА. ПУСТЬ ИДУТ В СУД В {CENSORED} И ЕЩЕ ТУДА ГДЕ ЕСТЬ ВАКАНСИЙ.
бинладушки
5675 дн. тому
А не послать ли васильеву по почте споры сибирского насморка?А не вызвать ли ему на дом специалистов по окончательному решению васильевского вопроса?Скньтесь, народ, дешевле выйдет чем ждать милостей от гэбоидного прокурора, "чьи руки никогда не крали"
Васильевский централ
5675 дн. тому
Васильеву наплевать на всех. Даже на себя.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду