detector.media
14.10.2008 13:56
Колектив UBC надіслав Геннадію Васильєву звернення щодо порушення трудового законодавства
Співробітники телеканалу UBC (ТзОВ«Телеканал-100») надіслали свої вимоги до власника компанії – депутата Геннадія Васильєва. У своєму листі вони звертають увагу на порушення трудового законодавства на підприємстві.
 
Як розказав у коментарях «ТК» голова осередку Київської незалежної медіа профспілки на каналі Андрій Деркач, колектив прийняв рішення звернутись саме до Геннадія Васильєва, оскільки за їхніми даними саме він є реальним власником контрольної частки у «Телеканалі-100» (UBC): «Юридично там є два засновники: така собі Марина Творогова та компанія «Симетрія». Ця компанія за нашими даними через афілійовані компанії належить пану Васильєву. У нас є такі дані з достатньо авторитетних джерел. До того ж на користь цієї інформації свідчить і те, що ця управлінська структура, якій підпорядковується «Телеканал 100», знаходиться за тією ж адресою, що і приймальня депутата Геннадія Васильєва».
 
Зокрема у зверненні трудовий колектив вимагає скасувати Положення про оплату праці працівників ТОВ «Телеканал-100» від 1 вересня 2007 року як таке, що підписане не уповноваженими на те трудовим колективом особами, та виплатити кожному працівнику заробітну плату в розмірі, аналогічному його зарплатні за cерпень 2008 року. Як уже повідомляла «ТК», у цьому положенні йдеться про те, що 50% заробітної плати є ставкою, а інша половина – премією.
 
Також, ідеться у зверненні, проведення змін у виробництві і умовах праці можливе лише через 2 місяці з моменту оголошення їх конкретному працівникові, як того вимагає частина 3 статті 32 Кодексу законів про працю України: «З цієї дати можна впроваджувати переведення працівників, зміну режиму роботи, розмірів оплати праці тощо», - йдеться у зверненні. Також співробітники каналу звертають увагу власника на те, що змінювати норми праці є можливим лише за погодженням із профспілковою організацією. Окрім цього, колектив каналу вимагає укладати трудові договори з фізичними особами, які фактично перебувають у трудових відносинах із каналом (працюють, у тому числі за договорами підряду, з використанням матеріалів каналу, його обладнання, приміщень, і фактично підлягають Правилам внутрішнього трудового розпорядку для працівників ТОВ «Телеканал-100»), без їх юридичного оформлення або виплатити їм компенсацію в розмірі місячної оплати їх роботи (середня за 2 останні місяці) у разі припинення правовідносин із ними за ініціативою ТзОВ «Телеканал-100».
 
Також співробітники каналу у своїх вимогах звертають увагу на те, що згідно зі статтею 5 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» вищенаведені вимоги мають бути розглянуті протягом трьох днів з моменту їх одержання
 
Копія листа була надіслана до Генеральної прокуратури та комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформації.
 
Андрій Деркач наголосив на тому, що сподівається, отримати відповідь від пана Васильєва, інакше   осередок профспілки подаватиме позов до суду: «Я сподіваюсь що йому вистачить прагматизму та здорового глузду вирішити цей конфлікт, який виник через недолугі та не фахові дії управлінців ( я кажу не лише про гендиректора та генпродюсера, а і тих людей, що над ними), не доводячи його до суду. Я сподіваюсь, що буде саме так, і нам не доведеться займатись тривалою судовою тяганиною. В цьому зацікавлені всі, хто працює на каналі, сподіваюсь, що пан Васильєв також».
 
 «ТК» звернулася по коментар до приймальні Геннадія Васильєва і чекає на відповідь.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY