Валерій Гросман: «Дом-2» на ТЕТі не закінчиться ніколи, а від «Окон» відмовимось наступного року

14 Листопада 2008
19873
14 Листопада 2008
11:56

Валерій Гросман: «Дом-2» на ТЕТі не закінчиться ніколи, а від «Окон» відмовимось наступного року

19873
Валерій Гросман: «Дом-2» на ТЕТі не закінчиться ніколи, а від «Окон» відмовимось наступного року
Мало хто з програмних директорів, що працюють на українському телеринку, готовий говорити про успіхи і невдачі свого каналу так відверто, як робить це заступник голови правління каналу ТЕТ із питань програмування Валерій Гросман. Багато речей, які він розповів «Детектор медіа», для інших телеканалів були б «комерційною таємницею» за сімома замками. Проте ТЕТові, видається, нема чого приховувати – він давно знайшов свою нішу у телепросторі, закріпився в ній і сьогодні прагне її розширити. Зокрема, нещодавно канал купив права на трансляцію Ліги Чемпіонів і почав розбудовувати спортивне мовлення. А також уперше придбав права на прем’єрний показ телесеріалу українського виробництва. Що з цього вийшло, на що сподівається керівництво «несерйозного» каналу в цьому сезоні та в майбутньому, що буде із програмами, які сприймаються як «візитівки» ТЕТа – про це і про інше пан Гросман розповів «ТК».
 
Валерій Гросман у 1972 році закінчив Миколаївський педагогічний інститут за спеціальністю «Вчитель російської мови та літератури». Розпочав телевізійну діяльність у 1976 році на Миколаївському державному телебаченні. Пройшов шлях від редактора до генерального директора вже комерційного каналу. У 1996 році обійняв посаду програмного директора ЗАТ «ММЦ-СТБ». 1999 р. – виконавчий продюсер телеканалу «Ера». Згодом, того ж року, повертається на СТБ. У серпні 2000 р. обійняв посаду програмного директора телеканалу ТЕТ. З липня 2007 року - заступник голови правління ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ».
 
– Пане Валерію, як на плани вашого каналу вплинула економічна криза? Чи будуть у зв’язку із ситуацією на ринку скорочення або закриття якихось проектів?
– Криза на нас поки що не сильно вплинула. Є канали з великими можливостями, а є канали з невеликими можливостями. ТЕТ відноситься до других. Тому кризу ми поки що переживаємо легше, ніж інші канали. У нас не було і не буде масштабних скорочень, бо ми вже три роки живемо за власний рахунок, ми не одержуємо фінансової підтримки нізвідки. Ми самі себе годуємо. Тому криза у металургійній промисловості чи ще десь нас зачепила лише опосередковано. І поки обсяг рекламного ринку зменшився, але він не рухнув, нас це влаштовує. Ми зрозуміли, що не отримали ті прибутки, на які сподівалися минулого року, адже орієнтувалися на зростання рекламного ринку і все до того йшло. Тобто ми планували підвищення доходів за рахунок рекламного ринку, ми їх не одержали, і тепер ми будуємо бюджет, виходячи зі зниження темпів зростання рекламного ринку.
 
– Як знизився дохід каналу у зв’язку з кризою?
– Поки що ми відчуваємо, що наш дохід знизився десь на 20%. І на майбутнє ми так само плануємо зменшення рекламного ринку на 20%. Може, це дещо романтично з нашого боку, але ми плануємо вийти на рівень початку минулого року. Це серйозне зменшення, оскільки на цей рік ми планували бюджет із  збільшенням дохідної частини. Зрозуміло, що це знижує наші можливості і ми не можемо купити той продукт, який міг би серйозно підвищити наш рейтинг. Але це не так страшно, гірше те, що ми не можемо вкласти гроші у власне виробництво тією мірою, якою би нам хотілося це робити, бо ми розуміємо, що майбутнє за власним виробництвом. І рано чи пізно будь-який канал має вкладати гроші у власне виробництво – лише тоді він інвестуватиме у своє майбутнє, бо коли ми купуємо, ми вкладаємо гроші хіба що у сьогодення, а інколи і у минуле.
 
Як на мене, на сьогодні зразком вдалого виробництва є канал СТБ. Вони зараз базуються на власному виробництві, і більшість із того, що вони роблять, – програми не лише хорошої якості, а і точно розраховані на свого глядача. Це абсолютно зрозумілий мені канал. Може, непатріотично говорити так про інший канал, але я колись починав із СТБ і він мені дуже симпатичний.
 
– Чи є проекти, які було заплановано, але від яких ви відмовилися через кризу?
– Ми зробили дуже багато пілотних власних програм («Свято в хату», «Світ у кишені» тощо), думали, що зможемо їх запустити. Однак наразі ми на це не дуже сподіваємось. А от із грудня ми  перезапускаємо програму «Дивись!». Це буде абсолютно інша програма. Це буде не дві історії, як зараз, – програма складатиметься з більшої кількості компонентів. Вона стане веселішю, сучаснішою. Кожен випуск буде присвячений не стільки людям, скільки темі: приміром, це будуть програми про дозвілля, програми про секс, кіно, спорт тощо. Судячи з пілотних випусків, я сподіваюсь, програма матиме успіх.
 
– Але все ж таки якісь із запланованих власних проектів ви вироблятимете?
– У березні ми плануємо запустити футбольну програму. Це буде, умовно кажучи, не «Футбольний вікенд», а розважальна програма.
 
– Раніше йшлося про аналітичну спортивну програму
– ТЕТ і аналітика несумісні. Ми вже років чотири-п’ять абсолютно відійшли від політики і новин, і не плануємо до цього повертатися. Ми -  „несерйозний” розважальний молодіжний канал і збираємося залишатися ним і надалі. Хоча зараз ми намагаємося звертатись і до старшої аудиторії (десь до 50 років). Адже останнім часом телевізійна аудиторія взагалі стає старшою. Молодь не дивиться телевізор, їм є що робити, крім цього.
 
– Гаразд, а це її ведучим може стати Олександр Гливинський? І чи завершили ви з ним переговори?
– Так, він може стати її ведучим. Я переконаний, що він хороший спортивний журналіст, тому думаю, що він нашої каші не зіпсує. Переговори з ним уже майже завершено, і він готовий робити цю програму. Але питання знов-таки у грошах. Якщо ми це питання вирішимо, то почнемо готувати програму. Наразі ми шукаємо спонсора.
 
– Після купівлі Ліги чемпіонів канал упевнено крокує до видозміни формату, зокрема посилюється спортивний напрямок. Такі плани були у каналу і раніше, чи все зумовила купівля Ліги чемпіонів?
– Це, певною мірою, запланований крок, бо ми ще на початку цього сезону уклали угоди про трансляції домашніх матчів київського «Динамо» та дніпропетровського «Дніпра» у прем’єр-лізі. І цей крок себе виправдав. Тобто ми маємо на цих внутрішніх матчах приблизно наш середній рейтинг. Не набагато більший і не менший.
 
– Тобто ТЕТ планує стати розважально-спортивним каналом?
– Можливо, й так. Я, як людина обережна, можу говорити лише про найближчий рік. Найближчого року ми будемо намагатися втримувати цю спортивну складову, і можливо навіть її підсилювати.
 
– Але купівля субліцензії Ліги чемпіонів – це був вимушений крок?
– Такі кроки вимушеними не бувають. Це вигідний для каналу крок. Просто нам пощастило, що допомогли з грошима.
 
– Але попри те, що поєдинки Ліги дають доволі високий рейтинг, купівля цих прав доволі дороге задоволення. До того ж вони купувалися, м’яко кажучи, похапцем. Чи вдалося за такий короткий період залучити достатню кількість спонсорів? І чи вдасться, на вашу думку, повернути кошти від Ліги за рахунок спонсорства та реклами?
– Не певен. Справа в тому, що за умовами УЄФА ми взагалі не маємо власних спонсорів, там є лише спонсори Союзу європейських футбольних асоціацій. Реклама, зрозуміло, там є. Але Ліга чемпіонів для нас -  перш за все іміджевий крок, адже  люди, які взагалі нічого про ТЕТ не чули і не думали, що колись його дивитимуться, починають приходити на канал. Я от зараз сиджу (оскільки у наших глядачів немає традиції читати програми) і відповідаю на дзвінки у день футбольного матчу: «А ви будете показувати футбол?» – «Будемо». І так цілий день. І стільки вдячних слів я не чув за все своє довге життя, працюючи на телебаченні. Тобто люди знають, що вони можуть подивитися по ТЕТу справжній футбол. Це вже дуже добре.
 
Якщо згадати, то у 2000-2001 році ми показували чемпіонат Іспанії з футболу, але це все було доволі епізодично, системи не було. Зараз у нас уперше з’являється система, ми взяли продюсера, який займається виключно спортивними програмами. Це відомий «Детектор медіа» Семен Случевський. Тобто у розвитку нашого каналу це серйозний напрямок.
 
– Гаразд, це іміджевий проект, і кошти, вкладені в нього, канал не зможе повернути. Але ж купівля прав на спортивні події – це доволі дороге задоволення, наскільки виправданою буде ця стратегія?
– Ми плануємо купувати права на спортивні події. От ми наразі намагаємося втрутитись у тендер на Лігу чемпіонів на наступні три роки.
 
(У цей момент дзвонить телефон).
 
До речі, дзвонить жінка і цікавиться футболом. Просто цього матчу в нас у програмі немає, ми тільки вчора остаточно дізналися, що будемо його показувати.
 
– А чому ви так пізно дізнаєтеся про матчі, які транслюватимете?
– За угодою, ми маємо показувати домашні матчі «Динамо» (Київ) у прем’єр-лізі. Але тут ідеться про виїзний матч у кубку, і клуб шукає того, хто б показав цей матч.  Це під нашу постійну угоду, звичайно, не підпадає, але ми не відмовляємо, бо знаємо, що навіть ті матчі, які ми показуємо без оголошення у програмі, дадуть свій рейтинг. Оскільки футбольний уболівальник клацає по каналах і знаходить футбол.
 
Чим, на вашу думку, зумовлене зниження цікавості українських каналів до показу футбольних матчів, зокрема матчів «Динамо», адже показники вони дають непогані?
– Ті рейтинги, які дають футбольні матчі, хороші для нас. Але зрозуміло, що цей же рейтинг, наприклад, для каналу «1+1» буде вже неприйнятний. Про Перший канал я вже не кажу, вони не завжди виходять виключно з програмних міркувань. До того ж, у нас цікавість до футболу теж не є сталою величиною. 10 років тому футбол дивилися більше, ніж зараз, хоча взагалі тоді більше дивилися все: ходили значно менше в кінотеатри, не так захоплювались інтернетом і, відповідно, більше дивилися телевізор. Уподобання глядачів змінювалися.  Скажімо, ще у 1996-1997 роках у програмі головними були художні фільми, вся програма базувалася навколо них. Трохи раніше це були латиноамериканські серіали, потім російські, які теж гарантовано забезпечували  будь-якому каналу рейтинги. Тепер немає гарантії з будь-яким продуктом (хіба що крім Ліги чемпіонів), що його дивитимуться. Кіно почало провалюватися вже давно, далі перестали бути гарантовано успішними російські серіали, причому будь-які. Що буде через 5-6 років, я не знаю.
 
– Якщо повернутися до так званих гарантовано успішних проектів, я знаю, що Перший національний розпочав тендер на субліцензію на чемпіонат світу 2010 року. Чи братиме канал ТЕТ участь у цьому тендері?
– Думаю, що ні. Знову-таки з грошових міркувань. Треба щось вибирати. От Лігу чемпіонів ми б хотіли.
 
– Права на які спортивні події ви плануєте купувати?
– За що ми боротимемось в наступному році? Ми не відмовляємося продовжити контракт на показ домашніх матчів «Динамо» та «Дніпра» у прем’єр-лізі, ми дуже не проти Ліги чемпіонів, і на цьому мені б (я говорю тільки про себе) хотілося питання про спорт закрити і більше нічого й ніколи не показувати.
 
А власники готові інвестувати у спортивний напрямок?
–Я думаю, це запитання скоріш до власників. Але якби не інвестори, то ми б нічого не зробили і з цією ж Лігою чемпіонів
 
Зрозуміло, що спорт все ж таки порушує плавну течію традиційного тетівського програмування, але він розширює нашу аудиторію і дає хороші рейтинги. До цього наше програмування було доволі зрозумілим і не викликало запитань – умовно кажучи, розважальне телебачення для аудиторії «Дом-2» ( про цю програму у мене теж є думка, яка відрізняється від позиції більшості ваших читачів). Зараз ми намагаємось трохи репозиціонувати канал, трохи розширити його аудиторію. Раніше, коли ми обирали новий продукт, ми добирали його до нашої аудиторії – умовно кажучи, аудиторії «Дому-2». І якщо ця програма здавалась нам надто розумною, ми від неї відмовлялися (хоча я не згодний з тим, що «Дом-2» – дуже дурний проект, це нормальна психотерапевтична програма). Цього року ми вирішили розширити аудиторію, зокрема купили прем’єрний вітчизняний серіал («Тримай мене міцніше», виробництво «Стар медіа». – «ТК). Хоча у нас ніхто не був у захваті від цього серіалу, однак ми вирішили спробувати. Звичайно, це не продукт прайм-тайму, тому ми його одразу поставили на 17.00, але перенесли на 10.00 виключно через доволі низькі рейтинги.
 
– Але чому ви тоді купили цей серіал?
– Бо нам підходила його ціна, таким чином ми не надто ризикували. В результаті ми отримали те, на що й очікували. Просто це треба було перевірити на практиці. Ми раніше купували західні серіали, і серед них були дуже хороші. «Числа», наприклад, – це був свіжий, хороший, розумний та динамічний серіал. Але, як ви це вже помічали, навіть хороші західні серіали у нас ідуть значно гірше, ніж серіали російські. Навіть «LOST» (на ICTV минулої осені серіал транслювався під назвою «Загублені». – «ТК»), йде зовсім не з тим рейтингом, який він має навіть у Росії.Зараз мені дуже цікаво, як на СТБ піде «Доктор Хаус». Я це пояснюю умовно тим, як, наприклад, один народний артист, який колись у мене на СТБ озвучував документальний фільм, завжди мені казав: «Де ти такі прізвища береш – Гладстонберрі? Це неможливо вимовити. Прізвища мають бути простіші, бо їх наш народ не сприйматиме». Тому ми зараз практично відмовилися від іноземних серіалів у праймі.
 
– Наскільки відрізняється ціна на російські та західні серіали?
– У західних серіалів ціна значно нижча, ніж у російської продукції, тому ми їх і купували. Наприклад, ми взяли новий серіал, ті самі «Числа», які ніколи не виходили в Україні, і це нам коштувало трохи більше $2 тисяч за епізод. Жоден російський серіал стільки не коштує, там ціни на порядок вищі. Щодо непрем’єрних російських серіалів, то, по-перше, ми поступово збираємося відходити від показу повторів тих чи інших трансляцій, зараз ми намагатимемося показувати прем’єрні проекти в Україні. З того, що виходило на інших українських каналах, у нас залишилися тільки «Окна» та «Запретная зона». Більше ніяких повторів не пригадую.
 
Але ми, як і решта каналів, часом не можемо вгадати навіть із прем’єрами програм. Це я кажу не самокритично, тому що не знаю ніякого генія, який би міг це вгадати. Приміром, щоб розширити свою аудиторію, ми взяли кілька містичних програм у російського каналу ТВ-3. Серед них є доволі вдалі: наприклад, «Таємні знаки» – програма не гірша за «Незбагненно, але факт» на СТБ, а з погляду форми навіть значно цікавіша. Або «Продавці страху» – теж дуже класне шоу. Але не пішло ні одне, ні інше. Або зараз ми поставили «Великого брата» (хоча й не сподівалися на великі рейтинги), а це найкраще реаліті-шоу з тих, що колись ішли в Росії. Але воно дає те, на що ми і розраховували. До речі, цей же проект провалився і на ТНТ, і ми його купили просто виходячи з високої якості продукту. Знаєте, завжди є якесь сподівання – «а раптом?». Але чудес не буває.
 
Тобто ми розуміємо, що треба розширювати аудиторію. Ми розуміємо, що треба робити свої програми, купувати формати. Але на це все потрібні гроші, яких зараз немає.
 
– Як ви оцінюєте початок нового сезону на ТЕТі? Чи задоволені ви його результатами?
– Звичайно, ні. Результати ви бачите, і зрозуміло, що ми не можемо бути ними задоволені.
 
– Особливе зниження спостерігається в осінні місяці, після запуску нового сезону. Враховуючи його результати, що ви вважаєте на сьогодні найбільш слабкими сторонами каналу (програмування, закупки, власне виробництво)? Яким чином, плануєте вносити зміни у формат, сітку мовлення, підходи до наповнення ефіру у наступному році? На що орієнтована стратегія розвитку каналу?
– Це те, що я вам уже говорив. Найбільш слабке місце – брак грошей, щоб купити те, що б ми хотіли. От наприклад, нам запропонували дуже цікаву програму виробництва ТНТ. Це реаліті-шоу, доволі оригінальне, такого ще ніхто не бачив. І вони у зв’язку з тим, що у нас із ними давні хороші стосунки, були б не проти нам його продати, але за ті гроші, які ми не відіб’ємо ніколи і в жодному разі і які ми не можемо зараз заплатити. Ми намагатимемося знизити ціну, може, за рахунок якогось пакету. Але й тут не все так просто: коли ми беремо пакет, ми не можемо собі дозволити діяти так, як, приміром, наші старші колеги з «1+1». Вони беруть пакет, таким чином мінімізують ціни, і можуть собі дозволити половину цього пакету ніколи не показати в ефірі. Просто відкинути. Нам у такому випадку шкода це все залишати, якщо ми вже його купили, тому ми це ставимо в ефір і хоч якось рекламою відбиваємо вкладені кошти. Але якщо купувати це в пакеті, то ціна все одно ж немаленька. Одним словом, проблема у грошах.
 
Чи не плануєте ви звертатися до інвесторів за збільшенням фінансування для розвитку каналу? Інакше виходить, що основну роль у добиранні успішного продукту грає випадок.
– Я певен, що для таких телекомпаній, як ми, чималу роль відіграє випадок. От згадаймо той самий «Дом-2». Ми його купили абсолютно випадково, виключно тому, що його побоявся купувати один із великих каналів. Навколо цього шоу в Росії були скандали, тож вони передбачали скандали і в Україні (і скандали врешті-решт були). Але «Дом-2» виявився для нашої компанії кращим рейтингоутворюючим продуктом. Тобто завдяки «Дому-2» наші рейтинги зробили великий стрибок і зупинилися на тій позначці, до якої вони раніше ніколи не доходили.
 
Перед тим, 2004 року, ми запустили кілька проектів, але всі вони поступово зникли, бо жоден із них не приніс нам успіху. Ми якось тримались на частці 1% і були певні, що частка 3% для нас недосяжна. Але з’явився «Дом-2» і поступово частка почала зростати.
 
– Що ви робитимете, коли закінчиться «Дом-2»?
– «Дом-2» ніколи не закінчиться. Ми ж відстаємо від російського показу десь на півтора роки, а там кінця-краю не видно. Адже ніхто не ріже курку, яка несе золоті яйця. ТНТ має на «Домі-2» рейтинги, у півтора рази вищі за середні показники каналу. І якщо ви поїдете до Москви, куди б ви не їхали – 4-5 разів білборди «Дому-2» вам неодмінно трапляться. Вони там дуже турбуються про те, щоб їх дивилися і не забували.
 
– Але це не може тривати вічно, рано чи пізно глядачам набридне.
– Однак поки що не набридає. Як не може набриднути бачити своїх близьких друзів – для багатьох герої шоу стали саме такими друзями. Я розумію, що для певної категорії глядачів «Дом-2» – це щось непристойне. Але коли я це чую, згадую передмову до роману Оскара Уайльда «Портрет Доріана Грея» про суспільство, що гнівається гнівом Калібана, який бачить своє відображення у дзеркалі. Якби персонажі «Дому-2» розмовляли один з одним філософськими сентенціями, воно б було більш поважно, однак його б дивилося значно менше людей, бо вони б не пізнавали себе в головних героях. Ті молоді люди, які беруть участь у «Домі-2», нічим не гірші за тих, хто їх дивиться. Просто ми зазвичай не бачимо себе, нам здається, що ми значно вищі, значно моральніші, а вони оце невідомо про що розмовляють такими словами. Але саме такими словами розмовляють наші глядачі, саме такими турботами вони живуть. Я колись писав щодо того, які можуть бути претензії до цієї програми, якщо люди будують, а не руйнують, і говорять про кохання, а не про ненависть. Так, можливо вони розуміють кохання не так, як комісія з охорони суспільної моралі. Але хто може сказати, що комісія з суспільної моралі завідомо має більшу рацію, ніж вони? Я не знаю. Крім того, ця програма має певний психотерапевтичний ефект. Люди, яким це дуже не подобається, напишуть у газету листа і відчують себе такими хорошими й гарними. Якщо людям стане від цього краще, то що тут поганого? І мене просто дивує мазохізм цих людей, які обурені, але вперто дивляться «Дом-2». Він їх дратує, але вони дивляться, дивляться і пишуть, пишуть.
 
– А вас «Дом-2» не дратує?
– Я його не дивлюся. Я взагалі дуже рідко дивлюся телевізор. У мене стільки не переглянутого кіно, то навіщо ще й дивитися телевізор? Правда, інколи на щось присідаєш і дивишся. Наприклад, зараз немає таких програм, які б я дивився. Але колись усі знали, що мене не можна чіпати з 9-ї до 10-ї ранку, бо я дивився серіал «Кадетство». Я все про нього розумію, але чомусь дивився. І до того ж у мене така слабкість: я ніколи не дивлюся канал, на якому я працюю. Чому зараз я дивлюся СТБ? Бо не працюю на ньому. Але при цьому колись мав і улюблені програми на ТЕТі: наприклад, «Життя прекрасне».
 
Що ви на сьогодні вважаєте слабким місцем у сітці каналу і що першочергово виправлятимете у наступному році?
– Там дуже багато слабких місць. Зараз я би багато що змінив у прайм-таймі. От у нас слот 18.30 – це велика проблема. О 21.00 поки доволі успішно йде російська «Звана вечеря», але зважаючи на рейтинги, можу сказати, що вона трохи набридає глядачам, тож починаємо думати – що ставити у цей час.
 
Наступного року ми плануємо відмовлятися від «Окон». В принципі, ми вже завершуємо показ цієї програми і вдруге її не транслюватимемо, виробництво «Окон» в Росії вже припинено. У нас забагато з нею мороки. Ми тепер практично третину програм не випускаємо в ефір взагалі, бо вони суперечать поглядам нашого суспільства на мораль. Цнотливе у нас суспільство, що поробиш, і ми не хочемо його дратувати. Що буде замість цього? Я був би щасливий, якби міг сказати, що ми це все замінимо програмами власного виробництва. Але я не такий оптиміст, щоб це сказати. Наступного року вдень ми, мабуть, скоротимо величезну програму мультфільмів. Скажімо, з 13-14-ї години діти, напевно, ще не сидять біля телевізорів. Подумаємо, як привабити тих жінок, які сидять удома. Можливо, ми купимо якісь програми для домогосподарок. Звичайно, вечірній та ранковий мультфільми ми залишимо. Туди ми намагаємося поставити найкращі мультики, які діти дивляться. Це не зміниться, ми просто скоротимо денний слот.
 
Які закупні проекти вийдуть на ТЕТі наступного року?
– Наступного року, це вже майже точно, у нас з’явиться програма Simplе life («Просте життя»), яку веде Періс Хілтон. Програма про те, як Періс Хілтон намагається жити простим життям, приходить на ферму доїти корову тощо. Це цікаво, смішно. Також з’явиться кілька екстрим-шоу, бо наші глядачі дуже люблять «Ключі від форту Буаяр», тож спробуємо продовжити цей напрямок.
 
Телеканал ТЕТ певний час транслював індійське кіно. Мене завжди цікавило – навіщо, адже аудиторія каналу не є аудиторією подібних фільмів?
– У нас закінчився один сезон «Ключів від форту Буаяр», і ще не наступили права на інші сезони цього проекту. Влітку у нас виявився люфт у сітці, і ми вирішили спробувати показати індійське кіно для наших жіночок – а раптом воно їм сподобається. Показали перший фільм «Клятва кохання», і він дав хороші рейтинги. На жаль, наступні фільми таких показників не давали. Але ми одразу купили 8 фільмів, і тому показували їх у цьому слоті, а потім повернули в цей час «Ключі від форту Буаяр». Але я не можу сказати, що ці індійські фільми провалилися: вони не стали кроком уперед, але й назад не потягнули. До того ж, приміром, «Дом-2» – чим не індійське кіно? Тільки що менше співають і менше танцюють.
 
– А чи плануєте робити якийсь власний проект на Новий рік?
–  Ні. Колись, десь у 2005 році, на Новий рік ми зробили програму «Караоке» з Левом Сомовим, зробили святковий випуск «7 VJ». Вирішили більше цього не робити. Вкладати гроші у власний новорічний проект, якщо це не великий мюзикл, марно, бо його все одно не дивитимуться. У Новий рік люди дивляться певні канали, якщо це не буде мюзикл, то дивитимуться знову-таки «1+1», «Інтер», російський «Первый канал» і ще ТРК «Україна». Тому треба показувати щось таке, що не дуже дорого коштує і не заважає людям зустрічати Новий рік, з розрахунком на те, що раптом хтось його увімкне як фон, і воно фоном піде. На мюзикли у нас немає грошей.
 
– На яку частку ви розраховуєте в наступному році?
– Якщо все залишатиметься на нинішньому рівні,  то з розрахунком виключно на власні сили ми сподіваємось на частку 3%.
 
– Як ви оцінюєте показники каналу після впровадження загальнонаціональної панелі GFK Ukraine (виявилос, що у маленьких містах ваші  показники вищі, ніж за «50 тис.+»)? За якою панеллю продаватиметься ТЕТ із наступного року?
– Все залежить від нашого сейлз-хаусу. Якщо вони будуть згодні, ми на це підемо охоче, бо наша частка більша за аудиторією загальнонаціональної панелі. Я думаю, було б логічно мірятися за загальнонаціональною панеллю, бо багатьох цікавлять не лише великі міста, а і вся країна. На сьогодні наша комерційна аудиторія – 14-45. На наступний рік - можливо, це буде 5-50. Це більше відповідатиме реальному портрету нашої аудиторії за рахунок доросліших і найменших.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19873
Теги:
Читайте також
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ильич гонсалес-ABSOLUT INDIFFERENCE
5635 дн. тому
Пррральна! Пластиду им, пластиду!Шоб нихто не вышел ни за первую проходную, ни за вторую. А не выехал -тем более. Только - вылетел
ABSOLUT INDIFFERENCE
5639 дн. тому
Дражайший стрелок! Хотя некоторые обороты речи, типа - "покамест", выдают в Вашей родословной пару лакеев и дворецких, но это ничего! Главное - стремление ввысь! Из потокового радио рекоммендую - All Baroque Musick! Не пожалеете!!! А в остальном - не теми методами боретесь с действительеостью! Делами нужно, голубчик, делами!!!
беспечный стрелок - to ДИК
5641 дн. тому
Не дерьмо для дебилов не отстой , а - ОМП (оружие массового поражения). В наши времена мы это проходили по ГО (гражданской обороне). То , что в ныне текущем государстве и мировом сообществе этот предмет забыт -показательный симптом программы на уничтожение народов и на расчистку территории для скупщиков чернозема и воздуха. Тогда это называлось не -ТЕТ, Интер, нужное из приведенного выше неполного списка подставить - а- зарин, заман, синильная кислота и другие нервно-паралитические газы или ЭФИРЫ. Пора отдать себе отчет, что ВСЕ ВЛАДЕЛЬЦЫ И ТОП-МЕНЕДЖЕРЫ КОММЕРЧЕСКИХ КАНАЛИЙ ВИНОВНЫ В ПРЕСТУПЛЕНИЯХ ПРОТИВ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА (не говоря уж об Украине). Но, поскольку они пробили насквозь всё общество подкупом, -остается представить себе, как сказано выше, ЧТО ОНИ НАМ ПРИВИДЕЛИСЬ С БОЛЬШОГО БОДУНА. Другой рецепт предлагал Т. Шевченко - "...і світ запалити". Поскольку же свет один и светит как этим нелюдям, так и нам грешным - то "пусть мёртвые хоронят своих мертвецов". А мы еще поживём друг другу и себе на радость
беспечный стрелок- to qw
5641 дн. тому
УМНИЦА. Следующий этап - вывалить из сферы заробитчанства-потребления в сферу чистого творчества. Попробуй. Я пробую
qw
5641 дн. тому
Читал где-то такую аналогию: "Владельцы Harley-Davidson ездят на собственной продукции, а владелец ВАЗа - нет." Так и тут.
беспечный стрелок- to ABSOLUT INDIFFERENCE
5641 дн. тому
Не злитесь. Я так благодарен Вам, что нашлась тонкая душа, ощутившая, как живет оппонент и к чему, возможно, следует стремиться ему самому. Я действительно свалил с Печерска в село (не продал и не разменял - там всё как есть, просто качественную жизнь продлеваю). В мой сельский сат-пакет не входят ни нынешний ТЕТ {CENSORED}, ни одно из щупалец Интера, ни плюсы-минусы, ни пенчукерская шобла. Не входят также московские гранды воняющие казармой и лабазом. А вот - Дискавери,AP, Виасат, Рен+5Петербург, конечно же Охота и Рыбалка. И, как ни странно, УТР и украинская "Культура" -там иногда сквозит родное, человеческое (когда не урчит Танюк, культурмафиози первого дикого призыва).Представьте. и с телевизором можно жить как людина -если в этому стсремиться и исключить всю содомию. Да потоковое радио - только классика,голубчик, только классика. Да лес по самый Мурман, да щирі сусіди, да никакого нац- и интернац-фанатизма, да никакого пролетариата и городской, прости Господи, служилой и корпоративной интеллигенции. Только потомственные землепашцы (а значит-и остатки морали), никакой покамест Московщины и никакой покамест Пиндосии, Чайнатауна, ЖДтреста и Хазар-Орды. Ничего не навязываю, просто прикиньте по себе, стоит ли тратить остатки единственной жизни за открывание-закрывание дверей и подачу польт этим "медиа-сапиенсам". Нет средств и возможностей для их ликвидации- представим себе хотя бы , что они вам все просто приснились с большого бодуна
В конце концов, ИМЕНИЕ, как вы благоволили выразиться - ЭТО ТО, Кого И ЧТО ИМЕЕШЬ В СЕБЕ И ВОКРУГ СЕБЯ, а не когда до скончания твоего века ИМЕЮТ ТЕБЯ
ABSOLUT INDIFFERENCE
5642 дн. тому
Судя по всему, "беспечный стрелок" - утонченный аристократ, живущий в своих охотничьих угодьях, и ведущий мысленные диалоги с Вольтером и Руссо!... А здесь он просто решил поговорить на языке, понятном только нашей приземленной аудитории... Благодарим за снисхождение!!!
беспечный стрелок-предшествующим
5642 дн. тому
А эти все о своём поют. Проффффесионалы по пилежу сутенерских бюджетов. Вы даже не сутенеры - вы швейцары и офффицианты в их бардаках и других "Домах-Надцать". Жизнь на обвафлянные чаевые - это ка каже нужно себя тщательно проффффесионально затачивать и на каких трехмесячных амстердамских курсах?
sport
5643 дн. тому
Неплохо бы в следующем году на Тете увидеть и сезон Формулы1-2009, на мегаспорте похоже формулы больше не будет, вернее они ее купить не смогут так как теперь не вешают в эфирной сетке, а на К1 и по давно(: Даешь Ф1 на ТЕТ!!!
Мераб Шпурлюк
5643 дн. тому
Очень своевременное и актуальное интервью. Телекритике зачОТ.
2Фира
5643 дн. тому
Не при нем, а в бытность на Новом канале начальником Александра Ткаченко- только Фафа мог такую тупость учудить с Окнами.А Гросман профи, в отличии от ткаченок и тычин.
беспечный стрелок
5643 дн. тому
Еще одно откровение от {CENSORED}. Жрите, гои, пока мы снова не наследуем ваши порожние степи. Но вот Аркадий Львович Жаровский был хороший еврей. Он хотя и скомсомолил, уходя из обьединения Антонова, состав алюминия, но внес половину его стоимости в уставной фонд ТЕТа, и в итоге при нем ТЕТ еще занимался местными культурными вопросами. Но то было раннее ссредневековье- конец ХХ века. А нынешние шмуклеры просто вываливают спермическое пойло {CENSORED} ждать пока те обожрутся
Фира
5644 дн. тому
А это при нем в Окнах рассказывали, как хохлы минетом от акцента избавляються? Молодец, Гройсман. Так, Абрашка, и держи. Вон все довольны холопы, еще и хвалят наперебой.
Ніагар
5644 дн. тому
Чесно, інтелігентно й достойно. Мабуть, пан Валерій - один із небагатьох адекватних людей в українському ТБ просторі. За Лігу - окрема подяка. Хоч з коментаторами є проблеми. Успіху.
Сміливість
5644 дн. тому
Дійсно, дуже відверті та розгорнуті відповіді дав пан Валерій. Було цікаво прочитати те, про що, як правило, говорять тихо у курильці.
глядач
5644 дн. тому
це поважна позиція людини у поважному віці - не дивитися самому те, що впарюється молоді. посадіть людей з "шоу-бізнесу" у носі колупатися - на це дивитимуться, може, довше, ніж на "друзів" з Дому-2,3...17...
Надя
5644 дн. тому
Ой, як страшно жити!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду