Нацрада вилучила з ліцензії каналу ТЕТ зобов’язання про поетапне збільшення української мови та квотування прайму

15 Жовтня 2008
19676
15 Жовтня 2008
18:28

Нацрада вилучила з ліцензії каналу ТЕТ зобов’язання про поетапне збільшення української мови та квотування прайму

19676
Нацрада вилучила з ліцензії каналу ТЕТ зобов’язання про поетапне збільшення української мови та квотування прайму
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 жовтня вилучила з ліцензії ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ» зобов’язання про поетапне збільшення української мови в ефірі (українська мова – не менше 75 %; з 01.09. 2009 – не менше 80%; з 01.09.2010 – не менше 85%) та квотування прайму (дотримання даних квот у будні 18:00 – 24:00; вихідні та святкові дні – 9:00 – 24:00).
 
Підставою для розгляду питання став лист від голови правління ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ» Григорія Тичини, в якому той звернув увагу Нацради на те, що переоформлення ліцензій відбувається згідно з заявою ліцензіата.
 
«Національна рада під час розгляду заяв про переоформлення ліцензій на мовлення не наділена повноваженнями щодо змін умов ліцензій, які не передбачені у заяві ліцензіата», - йдеться в листі.
 
Також у листі зауважується, що у своїй заяві до Нацради канал ТЕТ просив переоформити ліцензію у зв’язку із різними технічними змінами (склад акціонерів, правління, параметри супутника, місцезнаходження передавачів), але не в частині програмної концепції і мови.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19676
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5680 дн. тому
Неужели Насрада начинает исправляться???
Не ТЕТ
5680 дн. тому
ТЕТ - сміттєвий кошик!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду