30-та бригада Збройних сил заперечила слова Авакова про участь її військових в акціях біля «Інтера»

30-та бригада Збройних сил заперечила слова Авакова про участь її військових в акціях біля «Інтера»

6 Вересня 2016
1261
6 Вересня 2016
14:13

30-та бригада Збройних сил заперечила слова Авакова про участь її військових в акціях біля «Інтера»

1261
30-та окрема гвардійська механізована бригада Збройних сил України заперечила слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про участь її військовослужбовців у подіях навколо телеканалу «Інтер».
30-та бригада Збройних сил заперечила слова Авакова про участь її військових в акціях біля «Інтера»
30-та бригада Збройних сил заперечила слова Авакова про участь її військових в акціях біля «Інтера»

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці 30 ОМБр у Facebook.

«Вчора (4 вересня. – Ред.) з вуст міністра внутрішніх справ Авакова прозвучало нічим не підтверджене повідомлення про участь військовослужбовців 30 ОМБр в подіях навколо телеканалу "Інтер". Військовослужбовці 30 ОМБр гідно й з честю виконують бойові завдання у визначених районах, тому не мають часу та корисної цілі в сумнівних акціях», - заявили у військовому підрозділі.

«Що стосується військовослужбовців які відслужили в бригаді та на даний час вже звільнені з військової служби, то всі вони перевірені високою ціною війни, і не беруть участь у безглуздих, комусь вигідних подіях, зокрема – в можливих політичних іграх», - додали в бригаді.

На думку військових, «подібні заяви не лише компрометують та дискредитують чесне ім’я 30 окремої гвардійської механізованої бригади, а й збільшують кількість спроб дестабілізувати ситуацію в країні, над чим так активно працюють спецслужби РФ».

Нагадаємо, 4 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у прямому ефірі програми «ТСН.Тиждень» на каналі «1+1» заявив, що ті, хто підпалив телеканал «Інтер», своїх облич не закривали й імен не приховували, вони були одягнені в камуфляжну форму і протестували проти російської позиції «Інтера». «Це колишні військовослужбовці 30 бригади Збройних сил, які об'єдналися ось в такому протесті. Кілька працівників постраждали, один протестуючих отримав травму», - сказав він. Також Арсен Аваков повідомив, що відкрито кримінальне провадження, затримано шестеро осіб.

Як відомо, 4 вересня в Києві під час акції протесту під офісом компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє інформаційно-аналітичні програми для телеканалу «Інтер», невідомі підпалили будівлю.

За фактом підпалу будівлі НІСу поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України (про статтю 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» поки не йдеться). Правоохоронці вивчають вилучені з місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

За повідомленням поліції, шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Після проведення опитування всіх відпустили, підозр нікому не вручили.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжується.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду