Поліція оприлюднила перші подробиці розслідування підпалу інтерівського НІСу

Поліція оприлюднила перші подробиці розслідування підпалу інтерівського НІСу

5 Вересня 2016
1989
5 Вересня 2016
14:46

Поліція оприлюднила перші подробиці розслідування підпалу інтерівського НІСу

1989
Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС», що виробляє програми для «Інтера», за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
Поліція оприлюднила перші подробиці розслідування підпалу інтерівського НІСу
Поліція оприлюднила перші подробиці розслідування підпалу інтерівського НІСу

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

У рамках розслідування проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій. Окрім того, правоохоронці вивчають вилучені із місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

Поліція також повідомила про дії своїх співробітників після виклику 4 вересня близько 16:30 до будинку на вулиці Щусєва у Києві. Правоохоронці отримали повідомлення, що невідомі особи палять шини під офісом телевізійної продакшн-студії. На місце вирушили автопатрулі поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

«З показів свідків встановлено, що приблизно 20 осіб прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини, зробили написи на фасаді. Згодом шини підпалили, розбили вікна та кинули в офіс, за попередньою інформацією, димову шашку. Почалася пожежа, причину і осередок якої буде встановлено після проведення відповідних експертиз», - повідомляє поліція.

Далі невідомі зайшли в приміщення, почали підпалювати ресепшн і підніматися на другий поверх. Після прибуття поліції правопорушники почали розбігатися. На місці працювали пожежники, експерти і слідчо-оперативна група. Із будівлі евакуювали 45 працівників.

Із місця події вилучили чотири плакати, шість автомобільних шин, змиви кіптяви зі стін будівлі, п’ять туристичних палаток, дві радіостанції, рюкзак, інші речові докази

За повідомленням поліції, шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Троє із них відмовилися від надання письмових пояснень, інші повідомили, що перебували неподалік і не вчиняли протиправних дій. Після проведення опитування всіх відпустили.

Згідно із повідомленнями закладів охорони здоров’я, за медичною допомогою звернулися семеро осіб.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - під час евакуації співробітників НІС

Фото: Відділ комунікації поліції Києва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1989
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду