Збитки «Інтера» від пожежі  складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»

Збитки «Інтера» від пожежі складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»

7 Вересня 2016
1390
7 Вересня 2016
17:30

Збитки «Інтера» від пожежі складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»

1390
Олександр Пилипець, директор компанії «Національні інформаційні системи» («НІС»), що виробляє програми для «Інтера», повідомив, що телеканал «Інтер» внаслідок пожежі в офісі 4 вересня зазнав збитків на суму близько 430 тис. дол.
Збитки «Інтера» від пожежі  складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»
Збитки «Інтера» від пожежі  складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»

Про це він сказав під час засідання Комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформаційної політики 7 вересня, повідомляє УНІАН.

При цьому Олександр Пилипець зазначив, що оприлюднені ним дані про збитки є попередніми й неофіційними.

Він також відкинув звинувачення поліції у тому, що слідчим не надавали доступ до серверів компанії, на яких могли бути записи з камер відеоспостереження щодо подій, які сталися 4 вересня. За його словами, такі заяви «є неправдивими». Олександр Пилипець стверджує, що слідчі вилучили сервери, на яких зафіксовані відеоспостереження.

Перед цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що телеканал «Інтер» кілька годин не видавав на вимогу правоохоронців записи з камер спостереження всередині будівлі. За його словами, сервери, на які здійснювався запис, виявилися пошкодженими. Він зазначив, що слідству необхідно розібратися з усіма обставинами підпалу будівлі «НІС», що стався 4 вересня.

Арсен Аваков також заявив, що в Україні необхідно опрацювати механізм протидії з боку держави антиукраїнській позиції власників телеканалів, а Сергій Львочкін, на його думку, має сидіти у тюрмі.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи» скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійці 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це 5 вереснязаявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети.

Того ж дня телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1390
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду