Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе

Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе

9 Вересня 2016
1364
9 Вересня 2016
14:22

Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе

1364
Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що матеріали, які знаходяться на серверах телеканалу «Інтер», ще не вилучені.
Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе
Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе

Про це вона повідомила на брифінгу 9 вересня, передає «112 Україна».

«Працює експертиза по серверу, який вилучили. На жаль, вода, якою все обливали після пожежі, пошкодила сервери. Як тільки буде вилучений матеріал, який нам потрібен, то ми притягнемо людей до відповідальності...», - сказала Хатія Деканоїдзе.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що телеканал «Інтер» кілька годин не видавав на вимогу правоохоронців записи з камер спостереження всередині будівлі після підпалу будівлі НІСу, який стався 4 веренся. За його словами, сервери, на які здійснювався запис, виявилися пошкодженими.

Водночас Олександр Пилипець, директор компанії «Національні інформаційні системи» («НІС»), що виробляє програми для «Інтера», відкинув звинувачення поліції у тому, що слідчим не надавали доступ до серверів компанії, на яких могли бути записи з камер відеоспостереження щодо подій, які сталися 4 вересня. За його словами, такі заяви «є неправдивими». Олександр Пилипець стверджує, що слідчі вилучили сервери, на яких зафіксовані відеоспостереження.

Читайте також аналіз «Детектора медіа» «Про що говорять камери відеоспостереження «НІСу».

«Невідомі підпалили офіс «Національних інформаційних систем» – компанії, яка виготовляє новини та ток-шоу «Чорне дзеркало» для телеканалу «Інтер». Через три години директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко заявив, що співробітники «НІСу» не надають правоохоронцям доступ до відео з камер спостережень. В інтерв’ю «ДМ» один із топ-менеджерів «НІСу» Назім Бедіров та директор Олександр Пилипець слова Шевченка заперечили. Адже, мовляв, сервери з відео перебували в кімнаті охорони, одразу за стійкою, яка горіла, тож миттєвого доступу до файлів у них не було.

Тим не менш, у вівторок, 6 вересня, у підсумковому випуску «Подробностей» о 20:00 вийшов 11-хвилинний сюжет, зроблений саме з камер відеоспостереження під час підпалу «НІСу». Назім Бедіров розповів, що цей ролик змонтований зі знайдених серверів, які атакувальники залишили під сходами цокольного поверху. Того ж дня слідчі сервери забрали. Бедіров також повідомив, що з 36 робочих в той день камер вдалося відновити дані лише з 22. Отже, побачити, що відбувалося на поверхах, де горів міжнародний відділ і телестудія, не вдасться», - написала автор аналізу Ірина Андрейців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду