Після страйку проти цензури в китайській газеті звільнили редактора

19 Січня 2013
3965
19 Січня 2013
11:32

Після страйку проти цензури в китайській газеті звільнили редактора

3965
Новий керівник користується більшою прихильністю журналістів
Після страйку проти цензури в китайській газеті звільнили редактора
У китайській газеті «Наньфан Чжоумо» (Southern Weekly) змінився головний редактор, повідомляє South China Morning Post. Замість Цань Хуана призначено штатного працівника газети Ван Генхуея (Wang Genghui).

Таке рішення було прийнято після проведення страйку на знак протесту проти цензури. Як повідомляла «Детектор медіа», вперше за останні 20 років китайські журналісти виступили проти втручання влади у редакційну політику.

Конфлікт спалахнув через новорічну передовицю, у якій редакція закликала до проведення демократичних реформ у країні. Натомість у Southern Weekly вийшла стаття про досягнення Комуністичної партії КНР. 

Страйк тривав близько двох днів за участі близько двадцяти осіб. При цьому державні ЗМІ Китаю повідомили, що протестом організовано іноземними агентами.
 
Наслідоком виступу журналістів стало те, що урядовці пообіцяли не втручатися в редакційну політику видання. Також газета опублікувала вибачення за підміну редакційної статті. 

Щотижнева газета «Наньфан Чжоумо» відома ліберальними поглядами журналістів. Днями редакція видання склала рейтинг найбільших виявів цензури у китайській пресі. Серед неопублікованих у ЗМІ історій – наслідки стихійної зливи у Пекіні влітку 2012 року, жертвами якої стали 79 людей; публікації щодо протестів у країні, інтерв'ю з екс-прем'єр-міністром Японії Йосіхіко Нодою тощо.

«Детектор медіа»
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду