detector.media
19.01.2013 11:32
Після страйку проти цензури в китайській газеті звільнили редактора
Новий керівник користується більшою прихильністю журналістів
У китайській газеті «Наньфан Чжоумо» (Southern Weekly) змінився головний редактор, повідомляє South China Morning Post. Замість Цань Хуана призначено штатного працівника газети Ван Генхуея (Wang Genghui).

Таке рішення було прийнято після проведення страйку на знак протесту проти цензури. Як повідомляла «Детектор медіа», вперше за останні 20 років китайські журналісти виступили проти втручання влади у редакційну політику.

Конфлікт спалахнув через новорічну передовицю, у якій редакція закликала до проведення демократичних реформ у країні. Натомість у Southern Weekly вийшла стаття про досягнення Комуністичної партії КНР. 

Страйк тривав близько двох днів за участі близько двадцяти осіб. При цьому державні ЗМІ Китаю повідомили, що протестом організовано іноземними агентами.
 
Наслідоком виступу журналістів стало те, що урядовці пообіцяли не втручатися в редакційну політику видання. Також газета опублікувала вибачення за підміну редакційної статті. 

Щотижнева газета «Наньфан Чжоумо» відома ліберальними поглядами журналістів. Днями редакція видання склала рейтинг найбільших виявів цензури у китайській пресі. Серед неопублікованих у ЗМІ історій – наслідки стихійної зливи у Пекіні влітку 2012 року, жертвами якої стали 79 людей; публікації щодо протестів у країні, інтерв'ю з екс-прем'єр-міністром Японії Йосіхіко Нодою тощо.

«Детектор медіа»
 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY