«Мюзік радіо» стане Relax Radio

18 Січня 2013
7157
18 Січня 2013
19:20

«Мюзік радіо» стане Relax Radio

7157
«ТАВР медіа» запланував ребрендинг однієї з найстаріших радіостанцій «легкої музики»
«Мюзік радіо» стане Relax Radio

Радіохолдинг «ТАВР медіа» планує провести ребрендинг придбаної минулого року в Business Radio Group радіомережі Music Radio («Мюзік радіо»). На її частотах холдинг має намір запустити нову радіостанцію Relax Radio. Логотипи нової радіостанції розміщені на сувенірній продукції «ТАВР медіа» замість логотипів Music Radio.

 

 

 

 Логотипи радіомереж «ТАВР Медіа»

 

Судячи з назви, це буде радіостанція формату easy listening («легкої музики»), як і Music Radio. Подібний бренд працює на російському радіоринку - Relax FM («Спокойная волна»), що належить холдингу «Газпром-медіа».

 

«ТАВР Медіа» зареєстрував 10 грудня в «Українському інституті промислової власності» («Укрпатент») знак для товарів і послуг Relax FM («Спокійна хвиля»), про що повідомляється в офіційному бюлетені «Промислова власність». Знак зареєстровано для трьох класів товарів і послуг - клас 35 (реклама; керування справами; ділове адміністрування; канцелярські роботи), клас 38 (зв'язок, телекомунікації) і клас 41 (освіта, виховування; забезпечування навчання; розваги; влаштовування спортивних і культурних заходів).

 

 

 

 Зареєстрований в «Укрпатенті» знак для товарів і послуг

 

У «ТАВР медіа» на запит «Детектор медіа» з приводу ребрендингу поки що не дають коментарів. Однак генеральний директор «Русского радио - Украина» (входить до «ТАВР медіа») Сергій Кузін, відповідаючи на запитання під час чат-конференції на «Детектор медіа», підтвердив інформацію про ребрендинг: «Рішення зважене, ми йшли до нього досить довго. Можу сказати тільки одне: ті, хто любив "Мюзік радіо" за якісно "дорогу" музику, розчарованими не будуть».

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поки не отримувала заяви від ТОВ «Мюзік радіо» про переоформлення ліцензії та зміну позивного, повідомили «Детектор медіа» в Нацраді.

 

Music Radio охоплює своїм мовленням вісім міст: Київ, Вінницю, Дніпропетровськ, Кам'янець-Подільський, Ніжин, Сімферополь, Сіверськодонецьк і Судак. Радіобренд працює в Києві вже 18 років, з 2000 року мовить у форматі easy listening («легка музика»). З 2004 року радіостанція належала Радіогрупі УМХ, з 2009 - Business Radio Group, з 2012 - «ТАВР Медіа». Business Radio Group не один раз мала наміри переформатування станції та мережі, але так і не здійснила їх.

 

За даними дослідження аудиторії радіо в містах «50 тис.+» компанії GfK Ukraine, Music Radio нині посідає останнє місце з-поміж радіомереж, які є замовниками дослідження: середньотижневе охоплення - 2,6%, рейтинг - 0,05% (третя хвиля 2012 року). Але слід відзначити, що Music Radio має найменше покриття (8 міст) із-поміж представлених у дослідженні мереж. У Києві станція має сильніші позиції: середньотижневе охоплення - 11,7%, рейтинг - 0,2% (п'ята хвиля 2012 року).

 

Дата старту Relax Radio не повідомляється. А тим часом Радіогрупа УМХ сьогодні, 18 січня, випустила в ефір нову радіостанцію формату «легкої музики» - Lounge FM на київській частоті радіо Next (99,4 МГц) і планує переформатувати всю мережу Next (охоплює 14 міст). «Ми першими в Україні запускаємо настільки нішевий проект і розраховуємо, що навіть найбільш активна та молодіжна частина нашої аудиторії буде рада отримати можливість хоч трохи послабити темп життя в мегаполісі», - заявив голова правління Радіогрупи УМХ Валентин Резніченко.

 

У «ТАВР Медіа» не вважають конкурентів першопрохідцями. «Конкуренти учергове розглядають наші п'яти», - прокоментував запуск Lounge FM Сергій Кузін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7157
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду