Радіогрупа УМХ запустила радіостанцію Lounge FM і переформатує під неї всю мережу Next

18 Січня 2013
7794
18 Січня 2013
14:48

Радіогрупа УМХ запустила радіостанцію Lounge FM і переформатує під неї всю мережу Next

7794
18 січня нова станція вийшла в ефір на київській частоті радіо Next
Радіогрупа УМХ запустила радіостанцію Lounge FM і переформатує під неї всю мережу Next

18 січня Радіогрупа «Українського медіахолдингу» (Радіогрупа УМХ) запустила нову радіостанцію Lounge FM на частоті 99,4 МГц у Києві. Про це інформує прес-служба радіогрупи.

 

Раніше ця частота входила до радіомережі Next, ще раніше - «Радіо Алла», що належали УМХ та Петрові Порошенку. Відповідних змін до ліцензії ТРК «Пілот-Україна», що є юридичною особою радіомережі, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поки не вносила. У Радіогрупі УМХ «Детектор медіа» повідомили, що з часом буде ребрендовано всю мережу радіо Next, яка залишається у складі Радіогрупи УМХ (за даними держреєстру ТРО, мережа загалом охоплює 14 міст). Кандидатура на посаду програмного директора станції поки що в процесі затвердження.

 

У Києві радіо Next мало невисокі показники: середньотижневе охоплення 6,4%, рейтинг 0,18% (дані п'ятої хвилі дослідження київської аудиторії радіо компанією GfK Ukraine).

 

Нова станція працює у вузько сегментованому форматі. Музичним наповненням ефіру стане безперервний мікс легких композицій від нью-джазу та даунтемпо до чіл-ауту й електронної музики.

 

Над створенням нового проекту Радіогрупи УМХ впродовж кількох місяців працювали фахівці з Італії, Угорщини та США. Lounge FM, на переконання групи, - це унікальний мікс з треків, які практично не звучать на інших українських станціях і створюють атмосферу легкості і неспішності.

 

 

«У сучасних умовах вічного поспіху, стресів і перенапруги всі радіостанції намагаються торсати слухача, пропонуючи йому різні варіанти "підбадьорся-прокинься" шоу. Але постійно такий ритм тримати неможливо. І лаунж-музика в цьому випадку - оптимальний вибір. Ми першими в Україні запускаємо настільки нішевий проект і розраховуємо, що навіть найбільш активна та молодіжна частина нашої аудиторії буде рада отримати можливість хоч трохи послабити темп життя в мегаполісі», - прокоментував запуск нової станції голова правління Радіогрупи УМХ Валентин Резніченко.

 

Радіогрупа УМХ об'єднує мережі «Авторадіо», «Наше радіо», «Ретро FM», Europa Plus і київські радіостанції «Джем FM», Lounge FM та «Голос столиці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду