НАМ очікує від Томенка і Комітету свободи слова ефективної співпраці з громадськістю та галуззю

26 Грудня 2012
5079
26 Грудня 2012
13:09

НАМ очікує від Томенка і Комітету свободи слова ефективної співпраці з громадськістю та галуззю

5079
Яка була притаманна Комітету у період його попереднього головування
НАМ очікує від Томенка і Комітету свободи слова ефективної співпраці з громадськістю та галуззю

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) вітає призначення нового складу Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та закликає депутатів прислухатись до рекомендацій галузевих організацій та третього сектору. Про це йдеться у повідомленні НАМ.

 

«Асоціація сподівається, що голова комітету Микола Томенко збереже практику ефективної  співпраці із громадськістю та галуззю, яка була притаманна комітету у період його попереднього головування. А також має надію, що члени комітету будуть підтримувати позитивну практику, оскільки необхідність залучення громадськості до законодавчого процесу була задекларована всіма політичними силами, які представлені зараз у Верховній Раді», - наголошує НАМ.

 

Асоціація мовників нагадує новообраним членам комітету, що напередодні виборів низка громадських організацій затвердила Декларацію про інформаційну політику, яка містить керівні принципи державного регулювання діяльності ЗМІ. НАМ пропонує Комітету у новому складі обговорити цей документ вже на першому засіданні та використовувати його у плануванні своєї подальшої роботи.

 

«Також сподіваємося, що перший заступник голови комітету Олена Бондаренко зможе успішно закінчити роботу над новою редакцію Закону України "Про телебачення і радіомовлення", що була розпочата у 2012 році, та готові усіляко підтримувати цю подальшу роботу», - йдеться у повідомленні НАМ.

 

Нагадаємо, 25 грудня парламент ухвалив постанову про комітети, згідно з якою головою Комітету з питань свободи слова та інформації став Микола Томенко («Батьківщина»), а першим заступником - Олена Бондаренко (Партія регіонів). Всього до Комітету увійшли 10 народних депутатів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду