«Укрінформ» проведе службове розслідування щодо цитування повідомлень неіснуючої німецької газети

25 Грудня 2012
5156
25 Грудня 2012
18:48

«Укрінформ» проведе службове розслідування щодо цитування повідомлень неіснуючої німецької газети

5156
«Укрінформ» проведе службове розслідування щодо цитування повідомлень неіснуючої німецької газети

Державне інформаційне агентство «Укрінформ»  проведе службове розслідування щодо недотримання інформаційних стандартів. Про це повідомляє піар-служба агентства.

 

«Укрінформ», за рішенням дирекції, проведе службове розслідування щодо недотримання інформаційного кодексу агентства при підготовці матеріалів, які використовувалися на стрічці новин з посиланням на німецьке видання Berliner Tageszeitung, якого де-факто не існує.

 

«Після всебічного аналізу, який буде зроблено керівництвом редакції новинного сайту агентства, особи, які допустили необачність та не перевірили резюме німецької газети після першої згадки http://www.ukrinform.ua/ukr/news/oleksandru_popovu_likuvatimut_u_nimetskiy_klinitsi_sharite_1727574 будуть притягнуті до відповідальності», -  йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», видання «Німецька хвиля» (DW) з'ясувало, що газети Berliner Tageszeitung,  повідомлення якої з низкою закидів на адресу Юлії Тимошенко українські  ЗМІ наразі активно цитують, де-факто не існує. Про це пише сайт видання.

 

У оригіналі статті, розміщеній за інтернет-адресою berlinertageszeitung.de,  йдеться про те, що у відомстві канцлера Німеччини начебто «задаються питанням, навіщо досі підтримували Тимошенко».

 

DW спробувала перевірити цю інформацію. «Однак зв'язатися з Berliner Tageszeitung виявилося неможливо. У розділі вихідних даних телефони редакції відсутні, що вже є досить дивним, - пише видання. - Жодна з вказаних e-mail-адрес, однак, не функціонує, що ще більше посилило сумніви в серйозності цього веб-сайту, повідомлення якого наробило стільки галасу в Україні. Єдина адреса берлінської, як випливає з самої назви, газети, вказана чомусь в американському Далласі, а єдиний присутній на сайті телефон - у Великобританії. До того ж, цей номер веде на автовідповідач».

 

Першим повідомленні про Тимошенко з газети Berliner Tageszeitung процитувало  державне інформагентство «Укрінформ». Потім передрук продовжили й інші українські ЗМІ, у тому числі - агенція УНІАН та газета «Кримська правда». DW наголошує, що українська агенція «Укрінформ» за останні півроку цитувала «газету-фантом» щонайменше 11 разів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5156
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стасик
4139 дн. тому
А наша "Украинская правда" разве не такая же "сетевая газетёнка"?
Г.Б.
4139 дн. тому
Укринформ - губка, вппитывающая моральные и интеллектуальные медиа отбросы. Предпенсионное пристанще штатных и внештатных сотрудников кгб. Одним словом, ЛАВОЧКА.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду